USPEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT Vučević: Investicijom vrednom 3 miliona evra imamo stabilnije snabdevanje energijom i neometani rad Toplane (FOTO)
Printscreen

-Ovo inovativno rešenje je po prvi put primenjeno u Novom Sadu, u vidu kablovskog voda. Zbog toga ćemo se truditi da i na dalje primenjujemo ova tehnička rešenja. Primenjena je i najbolja telekomunikaciona oprema koja omogućava najbolji prenos signala, monitoring i zaštitu kablovskog voda- izjavila je Jelena Matejić, direktorka EMS-a.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

U proteklih pet godina u Vojvodini je EMS uradila strateške investicije, a krajem prošle godine završen je strateški projekat podizanja visokonaponskog nivoa u Srbobranu rekontrukcijom trafo-stanice.

Dragoljub Zbiljić, direktor kompanije “Energotehnika- Južna Bačka” koja je bila izvođač radova, istakao je su svi radovi završeni u roku, te se zahvalili svim Novosađanima na strpljenju koju su imali tokom radova.

Printscreen

 

Prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević, napomenuo je da će sugrađanima ova investicija olakšati život.

-Investicija vrši spajanje podzemnim kablom dve trafo-stanice, ove na Jugovićevu i velike trafo-stanice u Heroja Pinkija, na Telepu. Mi imamo bolju sigurnost ako dolazi do ispadanja jednog sistema, da se ne dešava da veći deo grada ne ostaje bez struje. Koliko je to značajno, govori da i Toplana sada može da radi neometano, kada se dese nepredviđene okolnosti- naglasio je gradonačelnik.

VUČEVIĆ URUČIO VIDOVDANSKE NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA: Ako se odlučite da deo svog školovanja ili studiranja provedete u inostranstvu, vratite se u otadžbinu (FOTO)

On je rekao da će dalje širiti trafoi, jer naselje Jugovićevo raste, gradiće se nova škola, novi vrtić i atletski centar, a sve to zahteva veće isporuke električne energije.

-Mi smo dobili sigurnije snabdevanje energijom. Ovo je rađeno godinu i po dana, radili su kroz vrlo osetljive zone, išli kroz saobraćajnice, naseljena mesta. Hvala i Novosađanima na strpljenju- rekao je Vučević.

 

Komentari (0)

Loading