VUČEVIĆ ZADOVOLJAN DINAMIKOM RADOVA: Futog će dobiti savremen i moderan bazen u okviru sportskog kompleksa koji će raspolagati mnogim sadržajima (FOTO)
Printcreen Instagram

– Zadovoljan sam i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova na bazenskom kompleksu. Takođe, preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije potvrdili da sve ide planiranom dinamikom. Izvođači su dosta odmakli od marta ove godine kada smo označili početak radova – rekao je gradonačelnik.

Grad je do sada investirao 400 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Grade se olimpijski bazen dimenzija 50h25m i još jedan manji bazen dimenzija 25h7m.

– Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa, sadržaje poput ovih nema većina opština. Inače, u Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, Kulturni centar, izgradili Dom zdravlja, i ovo postaje mesto koje ima budućnost. Potrebno je i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci i onda će ovo prigradsko naselje zaista biti odlično mesto za život. U ovakav sportski kompleks dolaziće ljudi sa zapadne strane grada, ali i iz okolnih mesta. Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije potvrđeno je da je ukupna vrednost projekta milijardu i 760 miliona dinara, a planirani rok za završetak radova je decembar 2023. godine.

 

Komentari (0)

Loading