"Čega ima više u Srbiji, jezera ili stajaćih voda?" Četvrtaci ne razumeju pitanja, ali dobro broje pare!
Alo

Rezultati se razlikuju od odeljenja do odeljenja i tu se možda najviše vidi rad učitelja, rekao je u izjavi za Alo! Milan Krstić, direktor beogradske Osnovne škole „Pavle Savić“.

- Đaci su mogli maksimalno da osvoje 20 poena, po sedam iz srpskog i matematike i šest iz prirode i društva. Na nivou škole ostvaren je prosek od 13,6 bodova, sa tim što je u nekim taj procenat 15,1 dok u drugim samo 11,9 - precizirao je Krstić.

On je dodao da su zadaci iz predmeta priroda i društvo urađeni lošije od očekivanog.

- „Čega ima više u Srbiji, jezera ili stajaćih voda?“ je pitanje na koje je bilo najmanje tačnih odgovora, u pojedinim odeljenjima samo jedno ili dvoje učenika je ovo znalo, izjavio je direktor, i naglasio da je ovo pitanje malo i zbunjujuće jer su i jezera stajaće vode.

Prema rečima Milana Krstića, najbolje je urađen test iz srpskog, najslabije iz prirode i društva, dok je matematika u zlatnoj sredini, iako je najviše tačnih odgovora bilo baš na pitanje iz ovog predmeta koje se odnosilo na brojanje novca.

Učenici četvrtog razreda ovim testovima treba da steknu uvid u svoje znanje, i zbog toga se na časovima sa učiteljicom o njima razgovara, a zadaci su pripremljeni na osnovu obrazovnih standarda i programa nastave i učenja.

Rezultati sa testiranja sedmaka još nisu poznati jer ih u većini škola profesori fizike, hemije, biologije, istorije i geografije još uvek pregledaju. Kod učenika četvrtog razreda taj posao je lakše završiti, pošto to rade učiteljice koje ne predaju u tim odeljenjima.

Razrađen plan u slučaju dojava

Zbog učestalih dojava o postavljanju bombi, broj škola u kojima će osmaci polagati završni ispit u Srbiji smanjen je sa 1.260 na 511, radi bezbednosti dece i celog procesa. Ministarstvo prosvete i MUP imaju detaljno razrađen plan akcije za slučaj prijave o bombama u školama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading