PATRIJARH PORFIRIJE OCU MATEJA PERIŠA UPUTIO OVE REČI Dragi brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju, a ako ima... (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo!/Dejan Briza

Sa Matejom su se danas opraštali prijatelji, porodica i poznanici u toku dana, a pre nego što je kovčeg iznet iz crkve, okupljenima se obratio patrijarh srpski gospodin Porfirije.

- Sada je period još uvek slavlja vaskrsenja Hristovog. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva tajnu, otkriva istinu. Da život svakoga od nas pojedinačno ima smisla, samo je ukoliko nema kraja, ako je večan - rekao je patrijarh.

Zatim se obratio i Matejevom ocu, Nenadu Perišu, koji je ranije tokom dana i sam govorio pred okupljenima.

- Znam da će Matej biti blagosloven. Život nema smisla i kad je najlepši kada nema Hrista. Dragi brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju, a ako ima, to je zbog nas. Sve ostalo je prostor radosti i ljubavi u kome ćemo se vrlo brzo naći. Jedino što će biti važno, ne da li smo grešni, jer to sve jesmo dobro znamo, jedino će biti važno da li će nas Gospod prepoznati kao svoje. Mi smo kao dva razbojnika razapeti pored Hrista. Hteo sam pošto-poto da dođem ovde. Nek nas budi Matej. Neka mu Gospod podari carstvo nebesko - rekao je Porfirije.

Pogledajte i kako je izgledala atmosfera na ispraćaju u galeriji:

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading