UPIS PRVAKA Ove godine 65.000 đaka prvi put sedaju u klupe
Foto: privatna arhiva

Svake godine je upis prvaka veoma važan, a istovremeno i stresan period za škole jer se broj dece smanjuje. To potvrđuje u izjavi za Alo! i Jelena Volarov, direktorka beogradske Osnovne škole „Đorđe Krstić“.

- Nikada nismo sigurni da li ćemo upisati dovoljan broj učenika za formiranje šest odeljenja koliko planiramo da upišemo, rekla je Volarov, i dodala da je rad odeljenja u prvom i drugom razredu organizovan tako da deca imaju nastavu u prepodnevnim časovima a da posle toga ostaju sa drugim učiteljicama kada idu na ručak, rade domaće zadatke i imaju ostale slobodne aktivnosti. Smatramo da je ovakva organizacija rada prilagođena upravo mališanima, dok su odmorni uče novo gradivo, a u popodnevnim terminima imaju malo relaksiraniji raspored rada - rekla je Volarov.

Prema njenim rečima, od đaka ne očekuju nikakvo predznanje, poznavanje slova, pisanje i čitanje jer sve to oni uče u prvom razredu. Ono što je bitno jeste da su deca samostalna, da znaju da brinu o svojim osnovnim potrebama, vode računa o stvarima, da su socijalizovana i da imaju poverenje u svog učitelja i školu.

UPIS PRVAKA Ove godine 65.000 đaka prvi put sedaju u klupe

Foto: privatna arhiva

 

Najvažnije od svega je da u školu ne polaze sa strahom, a da roditelji imaju realna očekivanja, kao  i da shvate da su oni naši prvi i najvažniji saradnici u poslu vaspitanja i obrazovanje svoje dece, zaključila je Jelena Volarov.

Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti u vezi s upisom, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument, osim lekarskog uverenja ako je pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading