EKSKLUZIVNO: Medijski tajkun opet uhvaćen u laži  Šolak novcem građana Srbije kupio Sautempton!
Foto: EPA/Vincent Mignot

Ekskluzivnim uvidom u zvaničnu dokumentaciju saznali smo da je Šolak za bahaćenja u Engleskoj uzeo pare direktno od Junajted grupe, čiji je suvlasnik i osnivač. A to su zapravo pare građana i države Srbije.

Naime, kada je prvih dana januara ove godine na sva zvona saopšteno da je Dragan Šolak za 100 miliona funti kupio engleskog premijerligaša Sautempton, odnosno 80 odsto vlasništva u njemu, rečeno je da je on to uradio svojim novcem, a ne sredstvima Junajted grupe.

S obzirom na to da je Šolak veliki tajkun, nezvanično najbogatiji Srbin težak 1,3 milijarde evra, ta tvrdnja nije nikoga začudila.

Ipak, ispostavilo se da su i on i Junajted grupa tada debelo slagali!

Šolaku prilikom kupovine Sautemptona na pamet nije palo da izdvoji novac iz svog džepa. Naprotiv, da bi se bahatio prema državi Srbiji i kompaniji Telekom Srbija kupovinom kluba iz Premijer lige, on je, u suštini, upotrebio pare naših građana i naše države, a preko Junajted grupe.

Foto: EPA/Vincent Mignot

 

Naime, celokupna međunarodna medijska hobotnica pod kontrolom Dragana Šolaka izgrađena je novcem koji je isisavan iz Srbije, što izbegavanjima plaćanja poreza u vrednosti na stotine miliona evra, što pljačkom i uništavanjem kompanije Telekom u ne manjem iznosu.

A sada su te pare upotrebljene za Šolakovo belosvetsko bahaćenje, kupovinu engleskog premijerligaša. 

U finansijskom izveštaju Junajted grupe u koji smo ekskluzivno imali uvid, u odeljku „Transakcije koje uključuju osnivača i predsedavajućeg Savetodavnog odbora” Dragana Šolaka, crno na belo su navedeni podaci o ovom poslu.

„United Group B.V. je u decembru 2021. dala zajam od 110 miliona funti, u iznosu u evrima, gospodinu Šolaku na osnovu ugovora o zajmu od 14. decembra. Zajam je obezbeđen akcijama kompanije Samer Parent s.a.r.l. koje drži subjekt pod kontrolom Šolaka. Uslovi zajma su pregovarani po principu ‘van dohvata ruke’ i podrazumevaju trogodišnji rok, uobičajene odredbe o prevremenim otplatama i finansijsku pogodbu o vrednosti kredita. Dodatnih 50 miliona funti, u iznosu u evrima, ostaje dostupno za povlačenje po osnovu kredita pre 15. decembra 2022. godine”, piše od reči do reči u dokumentu.

Junajted grupa, koja je inače na međunarodnom tržištu kapitala zadužena za najmanje 3,5 milijardi evra i srlja u bankrot, „pozajmila” je svom velikom gazdi novac kojim je on kupio Sautempton! Novac koji su prethodno opljačkali od države i građane Srbije.

Na stranu to što je ovim potezom dodatno finansijski oslabio sopstvenu kompaniju, kojoj zaista nema spasa.

Komentari (4)

Loading
Zapadnjak

13.05.2022 07:55

NA ZAPADU VOLE TUDJE , VIDIM I NEKI NASI.

gale

13.05.2022 09:10

Kad Šolak nece biti uhvacen u lazima to je njegova profesija!

Milan

13.05.2022 09:10

Lako je njemu da kupuje sta hoce sa tudjim parama!

stevo

14.05.2022 08:10

Svi dobro znamo ko je i sta je Dragan Solak.Narod to pamti i ne zaboravlja