VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA NASIPANJU MAKIŠKOG POLJA Radovi na izgradnji metroa teku ubrzanom dinamikom (FOTO)
Foto: Alo.rs

Vesić je naveo da je u toku nasipanje Makiškog polja, te da će se pesak nasuti na površini većoj od 75 hektara.

VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA NASIPANJU MAKIŠKOG POLJA Radovi na izgradnji metroa teku ubrzanom dinamikom (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

"Do sada smo raščistili oko 11 hektara površine, nasuli više od 5 i po hektara. Radovi se izvode i pre utvrđene dinamike kako bi nasipanje bilo završeno", kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će se u narednom periodu potpisati nekoliko ugovora od značaja za izgradnju metroa i naveo da će u maju biti potpisan ugovor za pristupne saobraćajnice.

Dodao je da će saobraćajnice biti dugačke nekoliko kilometara, bulevarskog tipa sa biciklističkim stazama i trotoarima, kako bi građani iz drugih delova Beograda mogli da dolaze na početnu stanicu metroa.

Vesić je rekao da će tokom leta biti potpisana dva ugovora, za izgradnju prve linije metroa i za izgradnju depoa.

"U novembru ove godine počinjemo sa izgradnjom depoa, u martu sledeće godine počinjemo izgradnju pristupnih saobraćajnica", kazao je Vesić.

Naveo je da je planirano da se u seprembru 2023. godine grade prve stanice metroa, jer je, kako je rekao, već 16 stanica projektovano.

VESIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJA Stanarima Vidovdanske obezbeđeni novi stanovi (FOTO)

Tokom sledeće godine, kaže Vesić, iz Kine će stići dve mašine za bušenje tunela, kada će i početi ti radovi.

"Sve će biti spremno da 2028. završimo prvu liniju metroa, 2030. drugu liniju, da se naš san koji traje 50 godina da dobijemo metro i ostvari. Srećan sam što na ovom projektu radimo sa kompanijama Mostogradnja, Milenium, Power China, kazao je Vesić.

VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA NASIPANJU MAKIŠKOG POLJA Radovi na izgradnji metroa teku ubrzanom dinamikom (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

Direktor preduzeća Mostogradnja ING Goran Petrović kazao je do sada završeno više faza radova na igradnji metroa, te da se nastavljaju punim intenzitetom.

Do sada je raščićeno šiblje i drveće sa 11 hektara površine. U prvoj polovini maja počinjemo već da transportujemo i ugrađujemo dunavski pesak. Izašli smo iz perioda dugačke zime, radili smo sve vreme, poštujući pre svega tehničke uslove, s obzirom da je ovaj porojekat od nacionalnog značaja, ne sme kvalitet da bude u pitanje", kazao je Petrović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading