OVAKAV APRIL NIKO NIJE ZAMIŠLJAO Poznati meteorolog se oglasio - evo do kada će trajati ova vremenska klackalica
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Već posle 16. aprila stiže zahlađenje, sa mogućim padavinama. Uslova za duže otopljenje neće biti sve do 24. aprila.

- Posle vrlo hladnog jutra, danas promenjljivo oblačno i uglavnom suvo, ali prohladno i vetrovito, posebno nad istočnim delom regiona.

Ponegde nad Srbijom, istokom Hrvatske, istočnom i središnjom BiH kao i na severu Crne Gore može bitri slabih, prolaznih padavina. Snežna granica na oko 800 metara nadmorske visine.

Na zapadu regiona sunčanije i toplije.

Duvaće umeren, na istoku regiona, posebno uz granicu sa Rumunijom i Bugarskom na udare i vrlo jak severozapadni vetar koji će uveče slabiti. Dnevni maksimum od +6 do +14 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Kad stiže novih 10.000 od države i ko je na listi - Alo.rs

Noć ka utorku ponovo vrlo hladna i nad velikim delom regiona postoji opasnost od pojave kasnog mraza koji bi lokalno pri tlu mogao iznositi i oko -4 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab.

- Od utorka pa do nardnog vikenda nad nama će dominirati polje anticiklona koje će donositi suvo i stabilno, a od srede i osetno toplje vreme jer će se ka nama preko Sredozemlja pokrenuti strujanje toplog vazduha uz severne Afrike.

U četvrtak, a posebno u petak maksimumi lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa. Vetar će uglavnom biti slab, južni i jugoistočni - kaže meteorolog.

Oko 16. aprila nova izmena sinoptike najavljuje promenu i zahlađenje. Moguć i sneg, pored kiše.

- Svakako bi bilo hladnije od proseka i maksimumi bi se verovatno kretali od +5 do +12 stepeni Celzijusa, a pojava kasnog mraza bi ponovo mogla biti aktuelna oko 19. aprila.

Od 1. aprila svi izdati uputi moraju imati saglasnost lekarske komisije matične filijale - Alo.rs

Što se tiče nekog konkretnijeg otopljenja koja bi maksimume duže vreme držalo preko +20 stepeni Celzijusa, ono je trenutno moguće tek posle 23. aprila.

Sumirano, posle dve problematične noći zbog mogućeg mraza i relativno hladnih dana sledi jače, ali prolazno otopljenje, dok bi posle 16. aprila ponovo mogao uslediti period relativno hladnog vremena uz moguće padavine.

Komentari (0)

Loading