OVAKAV APRIL NIKO NIJE ZAMIŠLJAO Poznati meteorolog se oglasio - evo do kada će trajati ova vremenska klackalica
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Već posle 16. aprila stiže zahlađenje, sa mogućim padavinama. Uslova za duže otopljenje neće biti sve do 24. aprila.

- Posle vrlo hladnog jutra, danas promenjljivo oblačno i uglavnom suvo, ali prohladno i vetrovito, posebno nad istočnim delom regiona.

Ponegde nad Srbijom, istokom Hrvatske, istočnom i središnjom BiH kao i na severu Crne Gore može bitri slabih, prolaznih padavina. Snežna granica na oko 800 metara nadmorske visine.

Na zapadu regiona sunčanije i toplije.

Duvaće umeren, na istoku regiona, posebno uz granicu sa Rumunijom i Bugarskom na udare i vrlo jak severozapadni vetar koji će uveče slabiti. Dnevni maksimum od +6 do +14 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Kad stiže novih 10.000 od države i ko je na listi - Alo.rs

Noć ka utorku ponovo vrlo hladna i nad velikim delom regiona postoji opasnost od pojave kasnog mraza koji bi lokalno pri tlu mogao iznositi i oko -4 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab.

- Od utorka pa do nardnog vikenda nad nama će dominirati polje anticiklona koje će donositi suvo i stabilno, a od srede i osetno toplje vreme jer će se ka nama preko Sredozemlja pokrenuti strujanje toplog vazduha uz severne Afrike.

U četvrtak, a posebno u petak maksimumi lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa. Vetar će uglavnom biti slab, južni i jugoistočni - kaže meteorolog.

Oko 16. aprila nova izmena sinoptike najavljuje promenu i zahlađenje. Moguć i sneg, pored kiše.

- Svakako bi bilo hladnije od proseka i maksimumi bi se verovatno kretali od +5 do +12 stepeni Celzijusa, a pojava kasnog mraza bi ponovo mogla biti aktuelna oko 19. aprila.

Od 1. aprila svi izdati uputi moraju imati saglasnost lekarske komisije matične filijale - Alo.rs

Što se tiče nekog konkretnijeg otopljenja koja bi maksimume duže vreme držalo preko +20 stepeni Celzijusa, ono je trenutno moguće tek posle 23. aprila.

Sumirano, posle dve problematične noći zbog mogućeg mraza i relativno hladnih dana sledi jače, ali prolazno otopljenje, dok bi posle 16. aprila ponovo mogao uslediti period relativno hladnog vremena uz moguće padavine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading