BEOGRAĐANI POHRLILI U NOVI SAD Svi polasci "Sokolom" rasprodati, prepuni i ostali vozovi
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Ni dodatni polasci koji su uvedeni u subotu i nedelju nisu mogli da spreče gužvu koja je nastala u vozovima kada je reč o pravcu Beograd - Novi Sad u protekla dva dana.

O tome svedoče i brojne objave na društvenim mrežama a koje su ostavljali i oni koji nisu uspeli da kupe kartu za voz koji za nekih četrdesetak minuta stiže do Novog Sada. Zato su se mnogi odlučili za polaske nešto sporijim vozovima "Regio".

BEOGRAĐANI POHRLILI U NOVI SAD Svi polasci

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

I sami smo se uverili da mesta nema jer na zvaničnom sajtu "Srbija voza" već jutros u 10 časova nije mogla da se rezerviše karte za prevoz brzim vozom "Soko". Sve su bile rasprodate. U tom trenutku bilo je moguće kupiti jedino kartu iz Novog Sada za Beograd u večernjem terminu u 22:02, za koji je već tada preostalo samo 12 slobodnih mesta.

"Regio vozovi" su ujedno i najsporiji jer staju na 11 međustanica, a vreme putovanja je između 55 i 57 minuta. Ipak, imaju jednu prednost, a to je da mogu da se kupe karte i za "stajanje", pa veći broj ljudi može da se preveze njima.

Čini se da su građani ipak požurili da iskoriste promotivni period koji traje do kraja aprila, a podrazumeva da karta u jednom pravcu košta 300 dinara. Nakon isteka ovog perioda cena karte u jednom pravcu biće 1.000 dinara, a povratna 1.600 dinara.

BEOGRAĐANI POHRLILI U NOVI SAD Svi polasci

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Podsetimo, prošlog vikenda je kroz Železničku stanicu u Novom Sadu, samo u nedelju prošlo oko 6.000 putnika, a većina putnika tada je izjavila da "idu da naprave krug".

Obzirom na to da interesovanje za prevoz brzom prugom ne opada ni ovog vikenda, čini se da će "Srbija voz" morati da razmotri još termina, jer nam lepo vreme tek dolazi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NS

28.03.2022 08:29

koji cete nam djavo u NS-u, ostanite lepo u BG-u, niste dobrodosli 😡