STANOVI ZA IZBEGLE IZ HRVATSKE Ministar Selaković u Prokuplju uručio ključeve za 20 porodica
Tanjug

Uručujući ključeve Selaković je podsetio da je Republika Srbija u prethodnih nekoliko godina uložila više novca u razvoj Prokuplja nego što je to učinjeno od daleke 1878 godine kada je Toplica oslobođena od Turaka.

- Mnogo je toga što se danas gradi u Prokuplju, poput autoputa koji će ovaj grad učiniti bližim i Nišu i našoj prestonici Beogradu- rekao je Selaković naglašavajući da je država Srbija samo u prvu fazu rekonstrukcije medicinskog centra u Prokuplju uložila milijardu i 117 miliona dinara, a da će u u drugoj fazi u taj objekat biti uloženo pet milijardi 874 miliona.

STANOVI ZA IZBEGLE IZ HRVATSKE Ministar Selaković u Prokuplju uručio ključeve za 20 porodica

Tanjug

 

 

– To je jedna od najvećih investicija u jedan zdravstveni objekat u Srbiji i to je pokazatelj koliko nam je stalo do Toplice i Prokuplja-istakao je Selaković. On je preneo pozdrave od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić izbegličkim porodicama koje su danas dobile ključeve od novih stanova i rekao da je divno što će u toj zgradi svoj novi dom naći mnogo dece budućih Prokučana koji će tu ostati da žive.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović koji je pozdravio i poželeo sreću porodicama koje su dobile ključeve novih stanova, sa nadom da će im se u njima dešavati samo lepe i dobre stvari.On se zahvalio donatorima i svima koji su uložili sredstva u izgradnju ovih stanova.

– Regionalni program za zbrinjavanje izbeglica višegodišnji je program Repulike Srbije i svih bivših jugoslovenskih republika koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice. Sprovodi se uz podršku UNHCR i OBS-a, finanasiran je sredstvima Evropske unije koja je i najveći donator pored SAD- rekao je gradonačelnik Aranđelović.

Današnjoj svečanosti pored ministra Selakovića prisustvovali su i Vladimir Cucić komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, predstavnici delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavnici UNHCR i OBS, Jovan Lazarov šef kabineta za upravljanje projektima Republike Srbije kao i načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading