LEPE VESTI ZA GRAĐANE FUTOGA Počinje da se gradi sportski kompleks sa olimpijskim i dečijim bazenom, kao i tereni za košarku i tenis
Foto: Shutterstock/Andrey Armyagov

Sportski kompleks u Futogu deo je prostora koji je obrađen Planom detaljne regulacije, a njime je obuhvaćen i njegov istočni deo, između ulica Proleterske i Fruškogorske, u površini od oko 3,34 hektara.

Sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće: zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni mali dečiji bazen, otvoreni sportski tereni- dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo i dr.).

Realizacija će biti izvedena po sistemu “design and build”, što podrazumeva realizaciju predmetne investicije u dve faze. Prva faza je izrada Idejnog rešenja sa Studijom izvodljivosti, dok je druga faza izrada Projekta za građevinsku dozvolu, Projekta za izvođenje i izgradnju.

NOVI SAD DOŽIVEO PROCVAT Vučevič o projektima koji su poboljšali život u Srpskoj Atini

Tokom 2021. godine izrađeno je Idejno rešenje sa Studijom izvodljivosti Sportskog kompleksa u Futogu u vrednosti od 8,4 miliona dinara. U toku je postupak ishodovanja lokacijskih uslova.

Na osnovu sredstava predviđenih Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu, 21. februara, u postupku javne nabavke zaključen je Ugovor za izgradnju sa izradom tehničke dokumentacije Sportskog kompleksa u Futogu. Vrednost je 1.749.600.000 dinara. Ugovoreni rok je 630 dana.

Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu predviđena su i sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije. Postupak javne nabavke za izbor vršioca tehničke kontrole je obustavljen jer nije pristigla nijedna ponuda. Postupak će biti ponovljen.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading