PRIPREME U NOVOM SADU U PUNOM JEKU Vučević: Uređuje se plato oko Železničke stanice, još jedan impuls za razvoj grada (VIDEO/FOTO)
Alo

U okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad prošle godine izrađen je temelj perona i nadstrešnica, kao i šahtovi za kišnu kanalizaciju. Potom je usledilo uređenje enterijera stanične zgrade i prostorija Centra za daljinsko upravljanje, staničnog restorana, a obnovljen je i deo kancelarija.

U stanici su predviđeni radovi na sanaciji podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta. Završetak prve faze rekonstrukcije Železničke stanice planiran je kada i puštanje u saobraćaj deonice pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad.

Što se same stanice Novi Sad tiče, predviđeni su radovi na sanaciji podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta, a biće zamenjeni fasada i stolarija. Postojeći stanični pothodnik ispod trećeg, četvrtog, petog i šestog koloseka biće produžen i modernizovan, a novi deo pothodnika biće dužine 30 metara i činiće ga i stepenišna konstrukcija, kojima će se izlaziti na novoprojektovani treći i četvrti peron. Pothodnik će biti dugačak ukupno oko 60 metara, a sa prilaznim stepeništem i liftovima njegova korisna površina iznosiće oko 800 kvadratnih metara.

Vučević: Još jedan impuls za razvoj našeg grada

 

 

"Vredni radnici JKP 'Puta' rade punom parom kako bi u martu železničke stanice našeg grada spremno dočekale prvi brzi voz na relaciji Beograd - Novi Sad. Posebno se radujem što će novosadska 'stara dama', železnička stanica, zasijati novim sjajem, jer ovom simbolu našeg grada je bilo neophodno osvežavanje kako bi svoj šarm sačuvao i narednih decenija, a uz nove klupe, kioske i ozelenjavanja postaće ovo posebno ugodan kutak našeg grada", napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

On je dodao da se pored "stare dame" radi i na uređivanju stanice u Petrovaradinu, koje pored samog objekta obuhvata i asfaltiranje kraka ulice Franje Štefanovića i Železničkog prilaza. Vrednost radova koje izvodi JKP Put je oko 20 miliona dinara.

"Vozovi i stanice govore mnogo o nekom gradu i državi i za samo koji mesec imaćemo čime da se pohvalimo, biće ovo još jedan impuls za razvoj našeg Novog Sada", zaključio je Vučević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading