KRITIČNA TAČKA ZA VOZAČE U SRBIJI Putari u svakodnevnoj borbi sa nametima visokim nekoliko metara (FOTO)
Rina

"Deonica je trenutno prohodna za saobraćaj, vetar je slab i ne pravi velike snežne nanose. Održavamo put pročišćenim, ali ovde se situacija menja iz sata u sat. Mehanizacija i nadlžene ekipe su sve vreme u pripravnosti i reaguju čim se za to ukaže potreba. Na vozače se i dalje apeluje da bez preke potrebe ne kreću na put ovom saobraćajnicom", izjavio je  Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Put Preko Brdo - Odvraćenica jedan je od retkih u Srbiji koji zbog vremenskih uslova i specifičnog terena dosta dugo ostaje neprohodan, u odnosu na ostale deonice. Često se nalazi na mapi ljubitelja "of roud" vožnje, ali i nesavesnih vozača pa se svake godine obavi jedna ili više akcija spasavanja.

"Ono što stalno ponavljamo jeste da je deonica izuzetno nepredvidljiva, da ukoliko krenete i put je prohodan, vetar veoma brzo napravi kolaps i ostajete zavejani. Događalo se čak da i meštani koji žive na ovom području ne mogu da se iščupaju iz smetova, pa su ih spasavali. Ove godine nismo imali nijedan takav slučaj, izgleda da su apeli urodili plodom", kaže Arsović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading