ATRAKCIJA Neobičan fića u dvorištu Mirjane Pavlović dominira selom u opštini Batočina: Nije aeroplan, a nadleteo Brzan
Alo/Aleksandar Djordjević

Na stub ga je montirao 1996. godine Milorad Pavlović, u selu poznatiji kao Fubalo, jedan od mnogobrojnih ljubitelja ovog vozila, ne samo u Srbiji, već i u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

POGLEDAJTE U NOVČANIK Ako imate ovu novčanicu, možete postati bogati - Alo.rs

Milorad je umro, ali se o „fići” brine njegova supruga Mirjana. Nedavno su joj dva mladića remontovala „aviončić”, pa izgleda kao nov.

ATRAKCIJA Neobičan fića u dvorištu Mirjane Pavlović dominira selom u opštini Batočina: Nije aeroplan, a nadleteo Brzan

Alo/Aleksandar Djordjević

 

- To je „fića” kupljen 1973. godine, koji je on vozio, ali je, kao što se vidi, dodao neku opremu, pa izgleda kao policijski. Učestvovao je na mnogim „fićijadama” i ima nagrade iz Kragujevca i Paraćina sa „fićom” koji ja i sada vozim. Registrovan je, odlično ide. Podseća me na nekadašnja vremena i na muža - objašnjava Mirjana. 

Za nestanak Splićanina krive njegovu drugaricu Maju - Alo.rs

Nije ni čudo što je ovo vozilo i danas popularno. U kragujevačkoj „Zastavi” proizvedeno je 923.487 „fića”, najviše od svih modela, tako da je odigrao presudnu ulogu u razvoju jugoslovenske automobilske industrije.

Podsetnik: Auto milenijuma

To što je „fića” bio, a i sada je čak, vrlo popularan na drumovima Balkana uticalo je i da 4. aprila 2000. godine, u anketi dnevnih listova „Privredni pregled” iz Beograda i „Dnevnik” iz Novog Sada, bude proglašen za auto milenijuma u SR Jugoslaviji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading