ZA NESTANAK SPLIĆANINA SAD KRIVE DRUGARICU! Majo, mutna si, gde je Matej?
Foto: Alo.rs

Napljuvali je! Splićanin Matej Periš (27) misteriozno je nestao u Beogradu pred doček Nove godine, a neki veruju da je ključ rešavanja misterije sestra njegovog druga Maja S, koja je u isto vreme boravila u Srbiji. U komentarima hrvatskih i srpskih medija ona je označena kao „mutna osoba“, koja je mnogo toga prećutala, a neki pominju i poslove s drogom!

Matej Periš joj je poslao te večeri poruku na Instagram - Alo.rs

Matej Periš je sa šestoricom svojih drugova 30. decembra doputovao u Beograd da bi zajedno dočekali Novu godinu. Tog dana su izašli u klub „Gotik“ na obali Save, a zatim je Splićanin misteriozno nestao.

ZA NESTANAK SPLIĆANINA SAD KRIVE DRUGARICU! Majo, mutna si, gde je Matej?

Foto: Alo.rs

Matej Periš

Kako smo ranije saznali, u isto vreme je u Beogradu boravila i sestra njegovog prijatelja, a navodno je čak organizovala njihov dolazak. Ona je ispričala u policiji da je kobne večeri imala propušten poziv od Mateja, ali da je spavala. Zbog snimaka na kojima Matej trči gradom postoji sumnja da je trebalo s njom da se nađe.

ZA NESTANAK SPLIĆANINA SAD KRIVE DRUGARICU! Majo, mutna si, gde je Matej?

Foto: Alo.rs

Maja S.

 

Međutim, masa Splićana, ali i čitaoca iz regiona, ostavljali su komentare ispod brojnih tekstova, gde su Splićanku targetirali kao osobu koja zna mnogo više nego što je rekla, a da Matejev dolazak u srpsku prestonicu nije imao samo turistički karakter. Neki korisnici mreža, za koje nije utvrđeno da li su bliski porodici nestalog ili njegovoj drugarici, insinuiraju da je Matej preko Maje trebalo da se nađe s trećom osobom zbog određenih nelegalnih poslova.

Žena sa snimka vikala:Hajde, sad, ustani!

Na stranici „Nestali Matej Periš“ na društvenim mrežama objavljen je snimak odranije na kojem se vidi Matej koji, posle trčanja po centru Beograda, dolazi do Save i silazi niz stepenice. Na toj stranici navode da se na devetoj sekundi snimka čuje uzvik nepoznate ženske osobe, koja govori: „Hajde, sad, ustani!“. Proverava se autentičnost audio zapisa na snimku.

„Teško da se ovde radi o drogiranju, pre se ovde radi o distribuciji“, „Mala je rešenje zagonetke“, „Nešto je tu mutno i devojka možda nikada neće reći istinu, a što je znak da nešto nije ’valjalo’“, „ Da, baš! Matejevom tati rekla je da ima jedan propušten poziv od njega, dok je u policiji dala iskaz da joj je uputio dva poziva, od kojih je jedan bio propušten, a drugi ostvaren, ali kao nije mogla jasno da čuje šta joj je Matej pričao zbog buke u ’Gotiku’. Čim laže, tj. daje dve paralelne verzije, znači da nešto skriva. Povezala ga sa dilerima, ziher“, nizali su se komentari po portalima i društvenim mrežama, a neki ističu da se Matej nije slučajno našao u tom delu grada:

ZA NESTANAK SPLIĆANINA SAD KRIVE DRUGARICU! Majo, mutna si, gde je Matej?

Foto: Alo.rs

 

 

 „Kada bih se stavila u Matejevu kožu, onda bih na brzinu izašla iz lokala samo u dva slučaja. Prvi, kada bih dobila poziv od prijatelja/ce da donesem dogovoreni novac na određeno mesto ili donesem neku dogovorenu robu. Ako su mi novac ili roba u stanu, normalno je da bi se prvo uputila tamo. A dalje se može dogoditi svašta, zavisno od osobe s kojom se moram sresti“, tvrdi jedna Hrvatica, dok je druga istakla da je razlog Matejevog i Majinog pozivanja „mnogo složenije i dublje prirode“. 

Svi su zanemeli. Matejev drug objavio šokantni video na Instagramu - Alo.rs

Podsetimo, prema ranijem pisanju Alo!, Splićanka je navodno pod nadzorom policije i sumnja se da će ponovo biti ispitana, jer nije otkrila sve što zna o noći u kojoj je nestao Periš.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rezime

17.01.2022 22:54

Poslodavac- drugarica zna puno. Dosta znaju i prijatelji koji su bili sa njime. Zašto se njima pravdala i dostavila im razmenjene poruke pre nego što su išli u policiju. Usaglasili stavove i tako nastupili a ni boju patika koje je nosio tobože nisu znali. Ona se slučajno nalazi i sa ocem pre nego što je stigao. Svi znaju kojim se poslovima bavili i da je nešto krenulo naopako. Niko ga baš ne žali preterano, naravno osim oca koji jedino želi da ga pronađe i vrati u Hrvatsku. Verujem da je shvatio da je naseo ali nije imao vremena za izvlačenje.