ANĐELA (16) IZGUBILA BITKU NAKON 130 DANA NA RESPIRATORU Potresne reči majke: "Anđeo moj, oči moje, čuvam te u srcu"
Foto: Printscreen

Skihani bolom i nevericom, otac Vladan, majka Aleksandra, Anđelina mlada sestra, kao i najbliža rodbina i prijatelji, nemi su od bola i ne mogu da se pomire sa činjenicom da je njhova Anđela izgubila bitku za život koju je vodila neverovatna četiri meseca, na respiratoru u bolnici na Institutu za majku i dete u Beogradu. Njena prabaka Stanimirka Petrović (87) iz Sevojna najteže je podnela gubitak svoje mezimice. Skrhana bolom, stara i bespomoćna, okovana tugom, uspeva za list "Informer" jedino da izusti nekoliko rečenica i da postavi pitanje: "Zašto je morao da se ugasi tako mlad život?".

Neopisiva tuga

- Ja ne znam zašto više zivim. Zašto korona mene nije uzela već mog anđela? Ja sam već stara i naživela sam se. Ona je bila divno i poslušno dete i mogla je puno toga dobrog da uradi u svom životu, bila je svetlost. Rodila se u ovoj kuci i samo što je zakoračila u svet, uzela ju je ova opaka bolest! Šta da vam kažem, ne mogu da poverujem da je više nema. Svašta sam ja prošla u životu, ali nisam mogla ni u najcrnjim snovima da pomislim da će se ovako nešto desiti. Zavijeni smo u crno, a moja porodica je svakog dana na groblju. Tuga! - priča kroz suze i jecaj nemoćna baka i dodaje da je najviše boli to što nije mogla da od na sahranu svojoj mezimici i da jedino što čeka na ovom svetu jeste "da i nju Bog uzme".

Svi su zanemeli. Matejev drug objavio šokantni video na Instagramu - Alo.rs

Velika tuga koju proživljavaju Petrovići nikoga iz Sevojna i Užica ne ostavlja ravnodušnim, a mnogobrojna familija ne može da nade reči utehe kojima bi im bar malo ublažila bol zbog gubitka koji ostavlja gorčinu i muku u stomaku svakome ko čuje za Anđelinu sudbinu. Kažu, ne znaju kome je tu teže, da li Anđelinoj majci, ocu, ili mlađoj sestri koja ne može da dođe sebi od šoka i poveruje da više nikada neće zagrliti stariju sestru.

- Ovo je zaista ogromna tragedija. Mislili smo mlada je, preguraće ona koronu i oporaviće se. Mnogo sam potresena zbog cele situacije i još sam pod utiskom. Na njenom ispraćaju na večni počinak bilo je oko 500 ljudi, koji nisu mogli da zadrže suze. Ceo razred došao je da se oprosti od nje, a njeni drugovi iz Ekonomske škole uplakani i bledi su jecali i jedva su od bola stajali pored njenog kovčega - priča jedna od rođalka male Anđele.

MATEJEVA PRIJATELJICA MAJA NE SME DA NAPUSTI SRBIJU Drugovi nestalog Splićanina progovorili o dve boce viskija - Alo.rs

Ona kaže da je najpotresniji momenat na sahrani bio na početku opela, kao i kada je Anđelina profesorka držala govor, posvećen dobrom đaku i uspešnoj devojčici. Tada baš niko nije mogao da zadrži suze.

Vest da Anđele više nema potresla je i lekare i osoblje užičke bolnice koji su brinuli o njoj i koji nisu gubili nadu da će se dete izboriti sa bolešću. Nažalost, njen slabašni organizam nije uspeo da dobije bitku. Svi koji su je poznavali kažu da je Anđela imala ime koje joj odgovara i da je bila pravi anđeo od deteta.

Korona joj pojela pluća

Načelnica dečje pedijatrije u užičkoj bolnici dr Dara Savić Božović kaže da je devojčica u septembru dobila mononukleozu i da je imala upalu grla, ali da je test pokazao da je negativna na koronu.

- Lečena je antibioticima, ali to joj nije pomoglo jer joj se stanje početkom oktobra pogoršalo. Tada se na testu pokazalo da je pozitivna na koronu, koja ju je savladala jer je njen imuni sistem potpuno pao usled bolesti koju je već imala. Dobila je obostranu upalu pluća. Bila je na kiseoničkoj potpori i stabilna dok joj saturacija kiseonika nije naglo pala i stanje joj se pogoršalo - kaže potresena dr Dara Savić Božović.

Poginuli kod Vlajkovca - Alo.rs

Ona dodaje da joj je upala pluća bila još ozbiljnija, pa su nesrećnu devojčicu odmah poslali na Institut za majku idete u Beogradu, gde je smeštena na odeljenje pulmologije.

- U početku je bila stabilno, ali je posle bila u veštačkoj komi i na mehaničkoj ventilaciji. Čas joj je bilo bolje, čas gore. Na kraju, njen mali organizam nije mogao da se izbori. Korona joj je pojela pluća - kaže doktorka.

"Nema više majkinog anđela"

Aleksandra Petrović, majka preminule devojčice Anđele oglasila se potresnom objavom na društvenim mrežama, nakon čega je usledilo više stotina reči podrške i saučešća.

- Majkin anđeo, oči moje, srce moje, mama te čuva duboko u srcu. Dok živim živećeš i ti... Voli te mama, počivaj u miru sa anđelima - napisala je Aleksandra.

Na ovu objavu se nadovezao i Anđelin deda Radiša:

- Neka te anđeli čuvaju, a deda će te doveka čuvati u srcu. Počivaj u miru.

 

Komentari (0)

Loading