HOĆE LI SRBIJA KUPITI SUHOJE SU-35SE? Ukoliko nabavimo moćne ruske avione, možemo se naći i u velikom problemu (VIDEO)
Foto: EPA/EPA

U njegovoj izvoznoj varijanti suhoj Su-35SE. Poznato je da je prvi inostrani kupac ovog tipa aviona bila Kina koja je za 2,5 milijarde američkih dolara kupila dve eskadrile, odnosno 24 višenamenska borbena aviona Su-35SE koji su delom opremljeni i kineskom avionikom.

Ovih dana postalo je jasno i da je Egipat odustao od nabavke 24 suhoja Su-35SE za dve milijarde američkih dolara zbog bojazni od uvođenja američkih sankcija CAATSA na uvoz ruskog naoružanja od strane drugih država.

Zbog istog razloga je odustala i Indonezija od nabavke 11 preliminarno dogovorenih, ali ne i ugovorenih Su-35SE za 1,14 milijardi američkih dolara i da će sada birati za svoj višenamenski borbeni avion između francuskog Rafala i američkog F-15 EX Eagle II.

Koje su još države odustale od kupovine moćnog ruskog aviona Su-35SE pod pretnjom američkih sankcija, kao i o ostalim specifičnostima ovog ruskog vazduhoplova možete saznati više u odličnom videu ispod.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nes

14.01.2022 16:37

Hrvati mogu da kupuju a Srbija ne može. Još smo mi kao neutralna država. Pa mi smo u goroj poziciji nego da smo u nekom bloku, mi smo izmedju dve vatre. Ako smo neutralni onda nema sta nego kupujemo tamo gde nam više odgovara.