TIM ZA ŠKOLE DONEO ODLUKU Ovako će osnovci u Vojvodini od ponedeljka pohađati nastavu
Foto: Shutterstock

Učenici osnovnih škola u Vojvodini, kojima se danas završava zimski raspust, od ponedeljka se vraćaju u klupe i regularno nastavljaju sa radom, odlučio je danas Tim za škole

Za učenike srednjih škola u Vojvodini, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi, podsećaju u Ministarstvu prosvete. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Komentari (1)

Loading
Лола

14.01.2022 21:16

Да ли сте ви људи добро размислили о свему ? Директно нас излажете зарази ! Лако је доносити одлуке из фотеље !