AMBASADOR HRVATSKE U BEOGRADU Otac nestalog mladića ima podršku Beograda
EPA/OLIVIER HOSLET

"U celoj toj tragediji otkrio je jedno dobro lice ovog grada i ovih ljudi ovde. Kao naš konzularni ured ovde obećali smo nastavak saradnje, bude li potrebe da se pruže konzularne usluge, ali nema druge nego da čekamo i da se nadamo najboljem", rekao je Biščević na konferenciji za novinare, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Slučaj Matej Periš: Oglasio se otac nestalog Splićanina: Verujem da je živ, ali... - Alo.rs


Biščević je kazao i da su srpska i hrvatska policija u kontaktu i da je, kako je rekao, stekao utisak da ukoliko bude potrebna pomoć iz Zagreba, srpska policija će im se zvanično obratiti.

On je najviše govorio o ocu nestalog mladića Mateje, Nenadu Perišu, koji je u nedelju došao u Beograd da se pridruži potrazi za sinom, nestalim u noći između 30. i 31. decembra.

Matejov otac od dolaska, kazao je, usko sarađuje sa srpskom policijom na otkrivanju tragova.

Kazao je da se Nenad Periš odnosi prema celoj situaciji sa "neverovatnom hrabrošću i snagom".

"Izrazili smo podršku u teškim trenucima i spremnost da budemo na usluzi. On podnosi sve s neverovatnom hrabrošću i snagom. Najteže mu je da prevlada period neizvesnosti s ljudske strane, jer u medijima ima toliko nagađanja i špekulacija...", rekao je hrvatski diplomata.

Drug nestalog mladića otkrio šta je primetio na snimku nadzorne kamere na kome se vidi Matej Periš - Alo.rs

Dodao je da verovatno samo otac i istraga znaju u kojoj je fazi potraga.

"Svaku novu činjenicu i saznanja istražitelji proveravaju sa njim. Moj ljudski utisak je da mu je kao čoveku užasno teško, neizvesnost je tu, ali nada još uvek postoji", rekao je Biščević i dodao da su i dve sestre nestalog mladića veoma  vezane za njega.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading