OGLASIO SE O NESTANKU MATEJA PERIŠA Boži Spasiću jedna stvar pravi veliku nedoumicu u celom slučaju
Printscreen

"Policija je imala te snimke i sada rekonstruira kretanje i radi putanju po kojoj se kretao Matej i pokušavaju saznati što se dogodilo ovde", rekao je Spasić za hrvatski RTL.

Matej Periš trčao po ulicama, zaustavljao taksi, na kraju plivao u Savi?! (VIDEO) - Alo.rs

- Nalazimo se trenutno na mestu gde se Mateju gubi svaki trag. To je mesto koje je sada pod reflektorima, ali je inače dosta mračno i koristi se za zabavu. Dosta skriveno, čak i apokrifno, upravo zbog reke. Ovaj slučaj je veoma potresao Srbiju. Srpska policija je jako sposobna policija i ona će to odraditi kako treba - objasnio je stručnjak za sigurnost.

Matejev telefon je izgubio signal u trenutku kada je on poslednji put viđen.

"Posebno je zanimljiv taj signal telefona. Kod nas stručnjaka je izazvalo nedoumicu to da li Matejev broj nije dostupan ili telefon. U ovom slučaju to je bio telefon. To znači da je moguće da se njegov telefon nalazi u Savi, da je bačen u reku, da je uništen. Kada telefon nema više signala, to znači da apsolutno više nije u funkciji. To ukazuje na činjenicu da ga je ili on sam bacio ili da su naše pretpostavke tačne pa da se on sam na kraju vratio u Savu", izjavio je Spasić.

VELIKI PREOKRET! Očevici se javili, izneli najnovije detalje o Mateju Perišu! - Alo.rs

Na snimku gde se vidi muškarac koji pliva u Savi, koju Matejev otac nije ni mogao potvrditi jer je snimljena iz daleka, Spasić kaže da je vrlo velika verovatnost da je i na njoj Matej jer je u početku postojala informacija da se spustio stepenicama i pokliznuo.

"Snimak njegovog puta, traganje za taksijem, trčanje, sve je to blizu ovde, moguće je da je izgubio orijentaciju i tražio taksi da se vrati. Pretpostavljam da nakon toga on prilazi Savi. Koja je dosta duboka, mutna i puna granja i svega živoga. Snimka u Savi će sigurno pomoći u istrazi", rekao je.

"To nisu deca, imaju 27 godina"

"Ono što me posebno brine je da svaka minuta od njegova nestanka unosi dodatnu nervozu i strah. Verovatno ćemo privesti ovaj slučaj i tragično, ja to moram reći kao stručnjak. Unosi strah da se ipak dogodilo ono najgore", izjavio je Spasić.

Matejevi prijatelji su prijavili njegov nestanak nakon 16 sati, Spasić je komentarisao je li to sumnjivo ponašanje.

"To nisu deca, imaju 27 godina, to su momci. Oni su se sasvim normalno ponašali. Tu je bilo 70 posto djvojaka i 30 muškaraca. Splićani su lepi momci i tu je verovatno bilo i udvaranja i preterivanja u alkoholu. Moguće je i da su oni došli pijani kući i tek onda shvatili da ga nema. Trebali su pre reagovati jer bi to bilo od velike pomoći policiji", zaključio je Spasić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading