MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)
Alo.rs

Misterija! Srpska policija i juče je pokušavala da locira i utvrdi šta se desilo Splićaninu Mateju Perišu (27) koji je nestao u Beogradu pred Novu godinu. Alo! je ekskluzivno došao do više snimaka s bezbednosnih kamera na kojima se vidi kako mladić koji podseća na nestalog Mateja trči beogradskim ulicama ka Sava promenadi i uleće u reku!

MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)

Alo!/Masanori Jošida/Instagram

 

Kako se pretpostavlja, Matej je u noći između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba „Gotik“ u Beton hali gde je slavio sa šestoricom drugova. Oni su izjavili da je bio u crnoj majici kratkih rukava i u patikama s belim đonom. Upravo tako obučen mladić snimljen je kako trči Karađorđevom ulicom u pravcu Brankovog mosta, i to u vreme kada su prijatelji nestalog Mateja izjavili da mu se gubi svaki trag!

Matej Periš trčao po ulicama, zaustavljao taksi, na kraju plivao u Savi?! (VIDEO) - Alo.rs

Druga kamera uhvatila je trenutak kada je ovaj mladić pokušao da zaustavi taksi na uglu Crnogorske i Karađorđeve. Da li je već imao nekog putnika u vozilu, ili je posumnjao da je mladić pijan, tek taksista ga nije pustio unutra, nakon čega je on nastavio da trči prema Ulici braće Krsmanović. Jedna od kamera sa Savske promenade potom je snimila mladića koji pliva Savom ka Ušću!

MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)

Alo.rs

 

Na snimcima se vidi kako mladić panično trči, ali i da ga niko ne juri. Zašto je to radio, zasad ostaje misterija!

Kako Alo! saznaje od izvora bliskih istrazi, policija sumnja da prijatelji nestalog mladića nisu do kraja bili iskreni i da su možda neke detalje prećutali.

Nezvanično saznajemo da su Matej i njegovo društvo kobne večeri sedeli u separeu kluba „Gotik“, u kojem su isključivo naručivali velike količine viskija i vina. Po svedočenju njegovih drugara, Matej je oko 2.30 ustao od stola i zaputio se ka toaletu. Od tog trenutka niko ga više nije video. Priče da je bila gužva u toaletu, pa je izašao napolje i stepenicama sišao do reke, na osnovu snimaka do kojih je Alo! došao padaju u vodu!

MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)

Alo.rs

 

Kriminolog: Svi su osumnjičeni!

Nestankom Mateja Periša bave se i hrvatski mediji. Penzionisani zagrebački policajac Branko Lazarević rekao je da je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i onda sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je, smatra on, trebalo uraditi i sada.

U potragu za Matejem uključili su se i pripadnici Uprave kriminalističke policije koji proveravaju sve izjave u vezi s nestalim mladićem, kao i šta je prethodilo njegovom nestanku. Za to vreme rečna i priobalna policija češljaju deo po deo.

MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)

Alo.rs

 

- Ne smemo ništa da tvrdimo dok relevantni dokazi i činjenice ne budu predstavljeni. O aktivnoj potrazi svedoči angažovanost kompletne policije i zainteresovanost ministra Vulina. Neposredna potraga traje 24 sata i non-stop je uključena policija i kopnom i vodom, i levom i desnom obalom Save - izjavio je tokom jučerašnjeg dana kapetan rečne plovidbe Vladica Zdravković iz Sportskog udruženja „Obalska straža“.

Vučić: Ima novih detalja

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio ja da još nema rešenja u slučaju nestanka mladića iz Splita 31. decembra u Beogradu.

- Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita, i čekam nove. Ima detalja, ali bez veze je da ih ja govorim, to će policija da saopšti. Suštinski, nemamo rešenje još - rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će naši nadležni organi uspeti da pronađu mladića.

- Želim to i zbog njega i njegove porodice i jedino mogu da kažem da naši nadležni rade sve i već imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi - rekao je Vučić.

On je upozorio na jezive detalje mogućeg utapanja nestalog mladića iz Splita.

- Nažalost, moramo da kažemo da je temperatura vode 4-5 stepeni, a reka je u brzini od 10 kilometara na sat. Pod pretpostavkom da je on utopljenik, a kako se pretpostavlja, on je bez jakne, onda u polukosom položaju pluta između površine i dna, i tako ga je reka verovatno odnela prema reci Dunav - rekao je Zdravković.

MATEJ PERIŠ PANIČNO TRČAO, SNIMLJEN KAKO PLIVA U SAVI?! Ovi snimci su pokrenuli još veću misteriju! (VIDEO)

Foto: Alo!

 

Poruka oca posle objave snimka 

Nenad Periš, otac nestalog Mateja rekao je za Slobodnu Dalmaciju da mu snimke objavljene na nekim srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ.

- Mogu da potvrdim da je na objavljenim snimcima zausta moj sin i to i na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uviek ne možemo rekonstrisati šta se događalo poslie i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno - rekao je on i dodao:

- Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vreme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce?

Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može da se ogradi,a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potrebano angažovanje ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao - rekao je Periš.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading