DO BOŽIĆA SU ŽIVELI U TROŠNOJ KUĆI Porodici Vučković potrebna je naša pomoć, ćerka Milica (13) ima jednu želju
Rina

Uoči Nove godine porodica Vučković iz sela Bumbarevo brdo kod Knića, koja je živela u trošnoj kući, a zatim im opština dala privremeni smeštaj, ima samo jednu želju. Da se konačno na proleće preseli u svoju novu kuću, koju su kupili, ali se nisu uselili jer nema vodu ni sređeno kupatilo. 

Porodicu Vučković čine trinaestogodišnja Milica, njena majka Stanica i otac Novica. Otac je bolestan, a porodica je na plećima majke. 

DO BOŽIĆA SU ŽIVELI U TROŠNOJ KUĆI Porodici Vučković potrebna je naša pomoć, ćerka Milica (13) ima jednu želju

Rina

 

Do Božića ove godine oni su živeli u trošnoj kući u svom selu, koja je pretila da se sruši, a tada im je Opština Knić dala privremeni smeštaj u stambeni prostor u Domu kulture u Bumbarevom brdu.

Ujedno, pokrenuta je akcija, pa se skupilo novca i majka podigla kredit te su kupili novu kuću.

Još su u privremenom smeštaju jer u novu nije uvedena voda, i nije urađeno kupatulo za šta im treba još novca.   

- Da kažem da je dobro, a uvek može da bude bolje - kaže na početku razgovora za Telegraf.rs Slavica Vučković:

- Još smo u privremenom smeštaju. Ovde ima jedna mala soba, kuhinja, špajz, kupatilo i hodnik. Mnogo bolje nego u kući u kojoj smo bili a bili smo u čatmari. Ta kuća je pretila da se sruši svakog momenta.

Zbog uslova u kojima žive, pokrenuta je akcija da im se izgradi nova kuća. Pokrenuo je Čačanin Vlade Dragić, poznati humanitarac.

U međuvremenu ih je opština smestila u privremeni smeštaj, i sada jedva čekaju proleće da se iskopa bunar, obezbedi voda i kupatilo, te da pređu u svoje.  Ali, i za to treba novca. 

- Nama se skupljalo za kuću i ja sam podigla kredit, te smo kupili kuću, ali pošto nema vode, treba da se iskopa bunar i napravi kupatilo za koje je ostavljen prostor. Skupljeno je oko 4.500 evra, i ja sam podigla 2.000. Sad nam treba novac da iskopamo bunar, uvedemo vodu i sredimo kupatilo. Verujem da nam za to treba do 1.000 evra - priča Slavica.

Slavica sama drži porodicu na plećima. Suprug je operisao plućno krilo i jetru, a ima i šipku u nozi. Može da radi, tek ponešto oko kuće, ali ništa teško. Slavica i radi u turskoj firmi, i "drži" kuću, školuje Milicu.

Milica će u februaru napuniti 13 godina.

- Ide u muzičku školu, peta je godina muzičke škole na violini. Ide i na karate, sad će da polaže za plavi pojas. Inače je 7. razred i odličan đak. Borimo se. Zbog nje najviše želim da što pre pređemo. Ta kuća je lepa, 90 kvadrata. Ali, mora da se kopa bunar. Sve ostalo nije bitno. Svoja je kuća, svoja kuća - kaže Slavica Miličina majka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading