RENOVIRAĆEMO IM KUĆU Fondacija za decu i mlade pomogla Lazaru i Mariji, deci vozača Hitne pomoći
Foto: privatna arhiva

Takođe je u pomoći učestvovala i Fondacija za decu i mlade Beograda. Direktorka Fondacije Tanja Popović rekla je da Fondacija za decu i mlade, nosi naziv "Gnezdo" i ima za cilj da pruži podršku deci i mladima u Beogradu, čije porodice nisu u sistemu socijalne zaštite ili kojima socijalna pomoć nije dovoljna da pristojno žive.

- Fondacija će pružati pomoć roditeljima sa više dece, samohranim roditeljima, deci bez roditeljskog staranja, razne vrste pomoći u vidu garderobe, hrane, školskog pribora, finansijske pomoći, pomoć u prekvalifikaciji, doškolovanju i zaposlenju roditelja i raznih drugih vrsta pomoći - počela je direktorka i dodala:

- Fondacija "Gnezdo" osnovana na inicijativu zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića, nakon tragičnog događaja u Obrenovcu, u kojem su izgubljena dva mlada života. Sećam se tog dana kada je zamenik Goran Vesić sazvao sastanak i tako ljut dao predlog da se osnuje fondacija za decu i mlade kako se više nikada ne bi desilo da zbog teške materijalne situacije neko dete izgubi život ili da ima teško detinstvo.

Ona naglašava i da će Grad Beograd i fondacija brinuti o svakom detetu i o porodicama kojima je pomoć potrebna.

- Daćemo sve od sebe da postignemo cilj da svako dete u Beogradu ima srećno i bezbrižno detinstvo. Velika mi je čast, a istovremeno osećam i ogromnu odgovornost, što mi je ukazano poverenje da budem direktorka ovako važne fondacije koja će na razne načine pružati pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda. Prošle nedelje je održana prva sednica upravnog odbora. Predsednik upravnog odbora je Leontina Vukomanović, a članovi su istaknute javne ličnosti, poštovane i cenjene u svojim profesijama: Dejan Stanković, Verica Bradić, Nikola Rokvić, Jelena Karleuša, Lazar Ristovski, Viktor Savić, Ognjen Amidžić, Branko Kockica i drugi - kaže Popovićeva.

Takođe ističe da je zahvalna članovima upravnog odbora što su se odazvali pozivu da učestvuju u radu fondacije.

- Pokazali su zaista veliko interesovanje i inicijativu za pomoć deci i mladima sa teritorije grada Beograda. Naš zajednički cilj je da, kroz akcije koje ćemo zajedno osmišljavati, sprovoditi i organizovati širimo humanost među ljudima, inspirišemo i podstaknemo ljude da čine dobra dela, da pomažu jedni drugima, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnjija.

RENOVIRAĆEMO IM KUĆU Fondacija za decu i mlade pomogla Lazaru i Mariji, deci vozača Hitne pomoći

Printscreen

 

Prema njenim rečima, Fondacija je već počela sa radom, a prvi kojima će pomoći su brat i sestra, Marija i Lazar iz Zemuna.

- Oni su doživeli veliku tragediju, ostavši bez starijih članova svoje porodice. Zahvaljujući odgovornim kompanijama koje su se odazvale našem pozivu, obezbeđena im je pomoć u vidu kompletnog renoviranja životnog prostora, koji je u jako lošem stanju, počev od kompletne zamene stolarije, ugradnje infrastrukture za grejanje na gas, renoviranje kuhinje, toaleta, spavaćih soba, kupovine kućnih uređaja, kao i mnogih drugih tekućih troškova kao što su časovi vožnje koje je Marija upisala.

Želim samo da istaknem da će fondacija nakon pružene pomoći ostati u kontaktu sa porodicama da ih podrži i pomogne im ukoliko se nađu u nekoj kriznoj situaciji. Na ovaj način želimo da im damo do znanja da smo uvek tu za njih - istakla je direktorka i apelovala na sve odgovorne kompanije da se pridruže radu fondacije da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i da svojim radom i zalaganjem doprinesemo širenju trenda solidarnosti, humanosti i dobrote.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading