USTALA JE HRVATSKA Masovni protesti protiv kovid propusnica, demonstranti zamalo u HRT-u
Printskrin

Na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića održan je veliki protest na kom su se okupili ljudi iz cele Hrvatske.

Traže da se kovid potvrde odmah ukinu i da se donese zakon kojim bi se takve mere zabranile jer ih smatraju diskriminišućim i represivnim. Deo demonstranata pokušao je da uđe u zgradu HRT-a, a u tome ih je sprečila interventna policija.

Demonstranti traže ukidanje obaveznih kovid potvrda, koje su u Hrvatskoj na snazi u resorima zdravstva i socijale, kao i u javnim i državnim institucijama.

Neki od demonstranata nosili su slike Isusa i device Marije, kao i transparente na kojima je pisalo "Neću u logor", "Stop kovid fašizmu". Skandirali su "Lopovi, lopovi" i "Prodane duše". 

Protest nije najavljen?

Iz zagrebačke policije rekli su da protest nije prijavljen, ali da znaju za njega. Policija je uvek na masovnim okupljanjima kako bi osigurala javni red, rekli su u policiji.

Novinar RTL-a Goran Latković rekao je u prenosu da je napadnut od strane demonstranata dok je izveštavao. "Nažalost, došlo je do fizičkog napada na mene. Prvo sam dobio lakat u rebra, a potom i dva šamara od dve osobe s leđa", rekao je Latković.

Deo demonstranata je nakon protesta otišao do zgrade HRT-a. U pokušaju da uđu u zgradu sprečila ih je interventna policija.

Oni optužuju HRT da laže i širi strah: "HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu", rekao je jedan od demonstranata. Čulo se i skandiranje: "Ovo nije cjepivo, ovo je otrov!". 

Organizator protesta je građansko udruženje Inicijativa prava i slobode, a protest je podržalo i ultrakatoličko udruženje Vigilare.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading