LOPOVI HARAJU SRBIJOM Isisavanje goriva iz automobila sve češća pojava
Shutterstock

Sve više građana prijavljuje da im se preko noći upali lampica za gorivo, a čini se da nema pouzdanog načina kako da zaštite rezervoar automobila od lopova.

Pitanje je da li je praksa ovakve krađe potez pojedinaca ili organizovane grupe koja se bavi preprodajom.

- Ćerki su pre mesec dana iz „punta“ istočili pun rezervoar. Tog dana ga je dopunila sa nekih 40 litara, tačnije za 7.000 dinara ili 60 evra. Malo li je za budžet jedne porodice, pogotovo što se nismo ni vozili! Pošto živimo u Bloku 70, upozorio sam je da sipa manje goriva, povede računa o parkiranju, i da izabere svetlije mesto, bliže zgradi, nadajući se da je ipak bila slučajnost, da su lopovi lokalci prošli pored kola, protresli ih i bili zadovoljni „punoćom“ rezervoara. Nažalost, silno sam pogrešio! Prošle su dve nedelje i ponovili su krađu iako smo promenili parking i ostavili auto ispod ulične svetiljke. Jedino moj savet da se sipa manje benzina nije bio uslišen i eto nove štete – kaže Novobeograđanin koji je želeo da ostane anoniman.

On kaže da se ovakve krađe dešavaju i na drugim parkinzima u kraju i da će novi čep sa ključem uspeti da spreči lopove.

-Tih dana sam čuo da se takve stvari dešavaju i u drugim delovima grada. Krađa je delo dobro organizovane grupe, a činjenica da nisu mogli da prepoznaju auto zbog udaljenosti dva parkinga na kojima je bila krađa to i potvrđuje. Nisu ćerkina kola jedina, krade se sistematski, lopovi rade na svim parkinzima u bloku, a sudeći po priči prijatelja i komšija, isto se dešava i u ostalim delovima Beograda. Ako kradu za svoje potrebe, onda moja teorija pada u vodu, jer ako nema preprodaje, onda su to pojedinačni potezi očajnika. Kriza i poskupljenje uzimaju danak. Pre neki dan smo kupili čep sa ključem u nadi da će odvratiti lopove od namere – ističe sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Blok 45

19.11.2021 14:51

To je česta pojava u blokovima odavno, meni je za 3 godine 7 puta obijan auto u 45 i 70 bloku. Organi zakona i reda jednostavno nisu zainteresovani da rešavaju takve slučajeve.