UPOZORENJE GRAĐANIMA NA OPASNOST Struja je puštena, napon je 25.000 volti i opasno je svako približavanje
Infrastruktura železnica Srbije

Upozoravaju se građani da do nesreće može doći i ako se neko samo približi mreži na nekoliko metara, te da je zabranjeno kretati se u zoni radova na obnovi pruge.

Iz tog preduzeća navode da su u ponedeljak uveče pod napon stavljena modernizovana stabilna postrojenja električne vuče, odnosno kontaktna mreža u železničkoj stanici Vrčin i na pruzi Vrčin - Lipe, tako da je sada pod naponom celokupna deonica do Male Krsne.


To je izvedeno u okviru radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Jajinci - Mala Krsna.

Napon u kontaktnoj mreži iznosi 25.000 volti i izuzetno je opasan po ljudski život, a iz preduzeća upozoravaju da se, zbog izuzetno visokog napona, nesreća može dogoditi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo, a ne samo ukoliko dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge.

Poručuju da je strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, jer nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Jajinci - Mala Krsna čija je rekonstrukcija u toku, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote.
UPOZORENJE GRAĐANIMA NA OPASNOST Struja je puštena, napon je 25.000 volti i opasno je svako približavanje

Tanjug/Ap

 

 

U okviru modernizacije pruge Jajinci - Mala Krsna od sredine jula ove godine počelo je postepeno uključivanje napona u kontaktnoj mreži na pojedinim deonicama, nakon što prethodno tokom izvođenja radova kontaktna mreža na ovoj deonici nije bila u funkciji.

Modernizacija pruge Jajinci - Mala Krsna ulazi u završnu fazu i pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž ove deonice.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji kompletnih eletrkotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž cele deonice se nastavljaju.

Zbog toga upozoravamo da se bilo ko neovlašćeno ne kreće u zoni gradilišta pruge Jajinci - Mala Krsna, jer na taj način direktno ugrožava svoj život.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading