STOP PROGONU MILOŠA KOVIĆA Studenti stali uz svog profesora - Nećemo da učimo hašku verziju srpske istorije! (FOTO/VIDEO)
Alo!/Dejan Briza

Na skupu je prisutan veliki broj studenata. Studenti su razvili transparent sa natpisom "Nije filozofski ćutati - Nepristrasna komisija za profesora Kovića".

Podsećamo, iako istoričar prof. dr Miloš Ković ispunjava sve uslove za izbor u zvanje redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu postoji ozbiljna zabrinutost javnosti da do toga neće doći.

Kako Miloš Ković tvrdi, grupa profesora predvođena Nikolom Samardžićem čini sve da on ne bude izabran u zvanje redovnog profesora, iako za to ispunjava sve uslove.

Tako istoričari koji studente uče da su Kosovo i Metohija deo Srbije, da je Haški tribunal politička institucija, da u Srebrenici nije počinjen genocid, da se cela srpska istorija danas krivotvori kroz Srebrenicu i Sarajevo, nemaju mesta za katedrom na Odeljenju za istoriju.

Dekan fakulteta Danijel Sinani ni danas nije želeo ni da sasluša pitanja novinara. Na konstataciju da javnost ima pravo da zna šta se dešava na Filozofskom fakultetu iz dekanata nam je samo ponovljeno da će se uskoro oglasiti saopštenjem.

Profesor Miloš Ković podsetio je pre skupa da je lopta u dvorištu Danijela Sinanija i da je na njemu da odluči da li će učestvovati u političkom progonu i progonu Miloša Kovića sa fakulteta, iako je njegova obaveza da brani prava zaposlenih.

On je rekao da postoji interesna grupa koja je na ovaj način već izbacila troje kolega sa Filozofskog fakulteta i da traži da prestane diskriminacija, tj. da ima pravo kao i sve druge kolege na objektivnu, stručnu i nepristrasnu komisiju koja će odlučiti o njegovom izboru u zvanje redovnog profesora.

- Prof. dr Miloš Ković je neko ko je nečasno i nezakonito diskriminisan i meta progona. Neko će od nas isto tako biti meta sutra. Danas je sramota biti Srbin i patriota. Ne bih volela da naša deca uče istoriju koju im propagiraju NATO pristalice, već pravu srpsku istoriju koju treba svi da znamo - poručila je studentkinja učesnica skupa. 

Studenti su poručili profesoru Koviću da se ne povlači i da u svojoj borbi istraje do kraja, a njihovu podršku će uvek imati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading