REKA ĐETINJA ĆE KONAČNO ZASIJATI PUNIM SJAJEM Počinje čišćenje i sanacija rečnog korita i obaloutvrda
Foto: RINA

Po rečima Predraga Gavovića pomoćnika gradonačelnika, dužina deonice na kojoj se radi sanacija i čišćenje je oko 1000 metara.

“U planu je bilo samo čišćenje i sanacija obaloutvrda, međutim pre 15 dana kada su i počeli radovi otkriveno je da su nožice kamenih obaloutvrda u veoma lošem stanju pa se izvršilo dodatno preprojektovanje i trenutno se radi betoniranje tih nožica u dužini od preko 80m2. Gde god se otkrije da su obaloutvrde u lošem stanju biće sanirane, što će donekle produžiti rok za završetak radova”.

Gavović dodaje da ovo nije jedini projekat koji Grad radi oko uređenja korita reke Đetinje.

“U junu je Skupština grada je donela odluku o izradi Plana detaljne regulacije za Turicu. On podrazumeva uređenje oko 1500m2 korita, odnosno izradu obaloutvrda koje će zaštiti Turicu a samim tim i grad od visokih poplava. Rani javni uvid je u toku u Gradskoj upravi za urbanizam i izgradnju, rok za izradu Plana je 4 meseca pa očekujemo da ćemo početkom iduće godine imati taj plan”.

Ovaj dokument, po Gavovićevim rečima, važan je ne samo zbog izgradnje obaloutvrda, već i zbog uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa Turica i stavljanja u funkciju kompletnog pojasa površine oko 20 hektara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading