ALO! SA KOVID INSPEKCIJOM Redovi ispred klubova, gužva i muzika ne ometaju komunalnu! Sertifikate na sto (VIDEO)
Alo!/Manasori Josida

 

Kovid redari ugostiteljskih objekata su u obavezi da proveravaju da li gosti imaju neophodnu potvrdu i da ih zamole da napuste objekat ukoliko ih nemaju.

Ekipa Alo! obišla je beogradske klubove i zajedno sa inspekcijom ispratila situaciju na terenu. 

Komunalna poliicja je u objektima koje je obišla proveravala svakog gosta, a kao što možete da vidite na snimcima, niko nije bio u klubu bez kovid propsunice. Incidenata nije bilo, a samo je jedan gost negodovao zato što je morao da pokaže sertifikat. Slična situacija zatečena je u većini beogradskih lokala, što je znak da su građani ozbiljno shvatili uvedene mere i pridržavaju se istih.

 

Predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i ministarka Marija Obradović izjavila je ranije da će inspektori u subotu i nedelju uveče imati ulogu „savetodavnog nadzora“, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.

Alo!/Manasori Josida

 

 

Kako je navela Obradovićeva, ukoliko u zatvorenom delu ugostiteljskog objekta ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22h, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa. A ako se narednog dana to ponovi, ići će se novčano kažnjavanje – od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere, objasnila je.

Alo!/Manasori Josida

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading