POČELO JE Kovid propusnice na uvid posle deset sati
Shutterstock/MikeDotta

 

Obična potvrda o vakcinaciji ne važi u ugostiteljskim objektima posle 22 sata, već će građani morati da imaju kovid-sertifikat. Priznavaće se i digitalni zeleni sertifikati iz zemalja EU i drugih država sa kojima Srbija ima sporazum o priznavanju vakcinacije ili preležane bolesti.

Očekuje se da će se interesovanje građana za izdavanje zelenih digitalnih sertifikata povećati od ponedeljka, kada počne kažnjavanje.

Zelena kovid propusnica ustvari znači da ste ili vakcinisani protiv korona virusa, sedam meseci od druge, odnosno treće doze, da imate negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test na korona virus, ne stariji od 48 sati, ili da ste preležali virus u periodu do sedam meseci, odnosno 210 dana.

Za ulazak u restorane u kojima se služe hrana i piće posle 22 sata, novi dokument može da se nosi u papirnom formatu ili u telefonu, i oba načina će biti prihvatljiva. Ukoliko se osoba naknadno vakciniše ili testira, nema potrebe da ponovo vadi dokument, jer će se sve promene očitati preko njegovog QR koda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading