ZAKAŽITE SVOJ TERMIN Evo kako da se na najlakši način prijavite za imunizaciju protiv sezonskog gripa
EPA/ANGELO CARCONI

Kako bi se smanjile gužve i čekanja u domovima zdravlja, svoj termin možete zakazati i preko portala e-uprava, i to samo popunjavanjem nepohodnog upitnika.

Nakon toga dobićete termin u kojem možete da se pojavite u navedenom domu zdravlja po svoju dozu. Početak vakcinacije protiv sezonskog gripa očekuje se od sutra.

KORAK 1

Popunjavanjem jednostavnog upitnika iskazujete interesovanje da želite da primite vakcinu protiv sezonskog gripa. Takođe, popunjavanjem formulara i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje, koje u svakom trenutku možete da promenite ili obrišete.

KORAK 2

Takođe, da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik portala e-uprava. Kako biste popunili upitnik potrebno je samo da kliknete na dugme "Pokreni uslugu". Posle toga popunjavate formular i navedete tražene podatke.

Printscreen

 

KORAK 3

Najvažnije je da prilikom ispisivanja neophodnih podataka ostavite svoju imejl adresu i kontakt-telefon, kako bi nadležni posle mogli da kontaktiraju sa vama i jave termin vakcinacije.

KORAK 4

Pošto uspešno popunite upitnik na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima. Tačnije, termin i mesto vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

KORAK 5

Ovaj upitnik možete da popunite i za bliže članove vaše porodice. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj. Takođe, u narednim danima biće omogućeno i iskazivanje interesovanja putem kontakt-centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading