POZNATI SVETSKI STRUČNJAK OPERIŠE DECU U TIRŠOVOJ Mališanima sa urođenim srčanim manama urađene 3 operacije
Foto: Shutterstock

Kako je danas poručeno u toj zdravstvenoj ustanovi, deca se osećaju dobro i oporavljaju se nakon teške i zahtevne intervencije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar preneo je novinarima da Srbija ima izvanrednu kardiohirurgiju, ali da, kako kaže, postoje stvari koje su retkost u kojima lekari ne mogu dovoljno da se usavrše.

- Onda bismo bili prinuđeni da našu decu šaljemo u inostranstvo da se operišu, a operacija bi minimum koštala 70.000 funti, evra, dolara... Ovako sedam do osam puta manje platimo nego da su deca otišla - rekao je Lončar.

Dodao je i da je dogovoreno da naši mladi doktori odlaze na usavršavanje, kao i da će ponovo u Srbiju doći dr Kostolni, kome je ovo osmi dolazak u našu zemlju.

Dr Kostolni je izrazio veliko zadovoljstvo što, kako je rekao, može da se osloni na izuzetan tim srpskih lekara.

- Moj rad je mali segment u celom postupku. Radi se o složenim hirurškim intervencijama i zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da se dvoje već oporavilo i u dobrom su stanju, a treće dete se oporavlja - poručio je Kostolni.

Načelnik službe kardiohirurgije u Tiršovoj Slobodan Ilić naveo je da su do sada urađene 23 operacije, dodaje, veoma kompleksne i složene.

- U prethodna dva dana lečili smo pacijente sa kompleksnom transpozicijom velikih arterija. Sva deca su dobro - rekao je dr Ilić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading