NEMA PORODICE GDE NEKO DETE NEMA KORONU Lončar: Kritično je, imamo veliki problem!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Zaražene dece ima dosta i taj broj raste iz minuta u minut, poručio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno na kovid.

Lončar je rekao da deca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima.

Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde, kako kaže, ne padaju brojevi novoobolelih.

- Računajte da je svuda kritično. Imamo problem na nivou cele Srbije - rekao je Lončar ispred Univerzitetske dečje klinike "Tiršova".

Ministar je rekao i da "nema teoretske šanse" da će uskoro neka kovid bolnica izaći iz takvog sistema lečenja.

- Na ivici smo da Zemunsku bolnicu stavimo u kovid sistem, takva je situacija - istakao je Lončar.

Rekao je i da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe čekajući da dođu do lekara i dodao da je jedino rešenje u masovnoj vakcinaciji.

Lončar je danas u Tiršovoj razgovarao sa dr Martinom Kostolnijem, svetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana zajedno sa srpskim kolegama, obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading