RHMZ IZDAO UPOZORENJE Menja se temperatura, stižu padavine! Meteorolog Todorović najavio sneg
Alo/ Ilustracija

U Srbiji danas pretežno oblačno, svežije i vetrovito. U toku jutra i prepodneva kiša i pljuskovi očekuju se na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije, sredinom dana i posle podne i u centralnim predelima, a u toku večeri i noći u svim predelima. Na zapadu i jugozapadu kiša će biti praćena i pljuskovima sa grmljavinom.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima preko 80 km/h, a na jugu Banata sa orkansim udarima i do 120 km/h. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C na jugoistoku do 14°C na severu i zapadu Srbije, a maksimalna dnevna od 17°C na severu do 23°C na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu danas pretežno oblačno, svežije i vetrovito, tokom dana uz uslove za slabu kišu, dok će tokom večeri i noći kiša biti jačeg intenziteta. Duvaće jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima preko 70 km/h. Minimalna jutarnja temperatura 14°C, maksimalna dnevna 18°C.

U četvrtak i petak oblačno i relativno hladno sa kišom. I dalje će duvati jaka košava, u četvrtak povremeno sa olujnim, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima. Maksimalna temperatura u četvrtak od 14 do 18°C, a u petak od 10 do 15°C.

I tokom vikenda promenljivo, povremeno sa kišom, a u subotu tokom većeg dela dana na severu uglavnom suvo. Košava će u subotu oslabiti. Maskimalna temperatura u subotu od 10 do 14°C, a u nedelju malo toplije, ali i dalje sveže.

U Beogradu u četvrtak i petak oblačno i relativno hladno sa kišom. I dalje će duvati jaka košava, u četvrtak povremeno sa olujnim. Maksimalna temperatura u četvrtak do 15°C, a u petak do 11°C. I tokom vikenda promenljivo, povremeno sa kišom, a u subotu tokom većeg dela dana uglavnom suvo. Košava će u subotu oslabiti. Maskimalna temperatura u subotu do 12°C, a u nedelju malo toplije, ali i dalje sveže.

Prognoza Nedeljka Todorovića

Meteorolog Nedljko Todorović najavio je da će u petak i suboru u pojedinim krajevima Srbije biti i snega. Temperature će značajno pasti i ovo obeležava definitivni kraj "Miholjskog leta".

UPOZORENJE NA OLUJNU KOŠAVU

Do petka u košavskom području vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h). Upozorenje važi od 05. do 08. oktobra.

Nedeljko Todorović je objasnio da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru Košavu, dok je ona, koja je ovih dana prisutna, topla, shodno prijatnom vremenu.

Dodao je da se noćas, ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, čime će sam vetar oslabiti, što se više ne može nazvati košavom.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE Menja se temperatura, stižu padavine! Meteorolog Todorović najavio sneg

Foto: Printscreen TV Prva

 

Govorio je i o promeni vremena, tenajavio da se od sutra se očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i "Miholjskog leta".

Prema njegovim najavama, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.

- U petak će padati sneg, na nekim brdima, sve iznad 1700 m nadmorske visine - upozorio je Nedeljko Todorović.

Srpski meteorolog je naveo i to da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se prekinuti period suše, koji traje još od juna meseca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading