RHMZ IZDAO UPOZORENJE Menja se temperatura, stižu padavine! Meteorolog Todorović najavio sneg
Alo/ Ilustracija

U Srbiji danas pretežno oblačno, svežije i vetrovito. U toku jutra i prepodneva kiša i pljuskovi očekuju se na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije, sredinom dana i posle podne i u centralnim predelima, a u toku večeri i noći u svim predelima. Na zapadu i jugozapadu kiša će biti praćena i pljuskovima sa grmljavinom.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima preko 80 km/h, a na jugu Banata sa orkansim udarima i do 120 km/h. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C na jugoistoku do 14°C na severu i zapadu Srbije, a maksimalna dnevna od 17°C na severu do 23°C na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu danas pretežno oblačno, svežije i vetrovito, tokom dana uz uslove za slabu kišu, dok će tokom večeri i noći kiša biti jačeg intenziteta. Duvaće jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima preko 70 km/h. Minimalna jutarnja temperatura 14°C, maksimalna dnevna 18°C.

U četvrtak i petak oblačno i relativno hladno sa kišom. I dalje će duvati jaka košava, u četvrtak povremeno sa olujnim, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima. Maksimalna temperatura u četvrtak od 14 do 18°C, a u petak od 10 do 15°C.

I tokom vikenda promenljivo, povremeno sa kišom, a u subotu tokom većeg dela dana na severu uglavnom suvo. Košava će u subotu oslabiti. Maskimalna temperatura u subotu od 10 do 14°C, a u nedelju malo toplije, ali i dalje sveže.

U Beogradu u četvrtak i petak oblačno i relativno hladno sa kišom. I dalje će duvati jaka košava, u četvrtak povremeno sa olujnim. Maksimalna temperatura u četvrtak do 15°C, a u petak do 11°C. I tokom vikenda promenljivo, povremeno sa kišom, a u subotu tokom većeg dela dana uglavnom suvo. Košava će u subotu oslabiti. Maskimalna temperatura u subotu do 12°C, a u nedelju malo toplije, ali i dalje sveže.

Prognoza Nedeljka Todorovića

Meteorolog Nedljko Todorović najavio je da će u petak i suboru u pojedinim krajevima Srbije biti i snega. Temperature će značajno pasti i ovo obeležava definitivni kraj "Miholjskog leta".

UPOZORENJE NA OLUJNU KOŠAVU

Do petka u košavskom području vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h). Upozorenje važi od 05. do 08. oktobra.

Nedeljko Todorović je objasnio da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru Košavu, dok je ona, koja je ovih dana prisutna, topla, shodno prijatnom vremenu.

Dodao je da se noćas, ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, čime će sam vetar oslabiti, što se više ne može nazvati košavom.

Foto: Printscreen TV Prva

 

Govorio je i o promeni vremena, tenajavio da se od sutra se očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i "Miholjskog leta".

Prema njegovim najavama, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.

- U petak će padati sneg, na nekim brdima, sve iznad 1700 m nadmorske visine - upozorio je Nedeljko Todorović.

Srpski meteorolog je naveo i to da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se prekinuti period suše, koji traje još od juna meseca.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading