POČEO "BEOGRAD PRAJD" Centar grada zatvoren, policija na svakom koraku
Alo!

 

Veliki broj policajaca nalazi se oko Crkve svetog Marka, kao i vozila Hitne pomoći.

Ovogodišnji prajd se održava pod sloganom "Ljubav je Zakon", a glavni cilj je da se ukaže na ključni zahtev koji se odnosi na usvajanje zakona o istopolnim zajednicama.

Nakon okupljanja, krenuće se u šetnju iz parka Manjež, ulicom Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom, a veče će se završiti takođe u parku Manjež.

Kovid protokol

Kako su saopštili organizatori, svaki učesnik/ca Beograd Prajda 2021 mora da poseduje zeleni sertifikat (o vakcinaciji), ili potvrdu o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati ili PCR testu ne starijem od 72 sata ili potvrdu o zarazi virusom ne stariju od 6 meseci ili ne mlađu od 14 dana. Dokaz u elektronskom ili papirnom obliku se mora pokazati redarima na ulazu. Ukoliko učesnik/ca nema nijedan dokument, omogućeno je brzo testiranje ispred ulaza u park po ceni od 350 dinara. Potom, svaki učesnik/ca dobija narukvicu sa kojom se kreće u koloni i po Prajd parku.

Maršuta šetnje

Kreće se iz Prajd Parka u 17.15 sati sledećom trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša (do Londona), Kralja Milana (pored Prajd Info Centra, do Igumanove Palate), Trg Nikole Pašića (Pored Narodne Skupštine Srbije i Skupštine Grada), Kneza Miloša (do Vlade Srbije), Nemanjina (do Parka Manjež). Tokom šetnje, kolona će se dva puta kratko zaustaviti kako bili ponovljeni zahtevi Beograd Prajda i iskazana solidarnost sa žrtvama nasilja i diskriminacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading