RUŽIĆ APELUJE Opametimo se, vakcinacija jedini način da zadržimo decu u klupama
Tanjug/Dragan Kujundžić

"Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama", istakao je Ružić.

On je ukazao da dan nije prošao da ljudi iz njegovog Ministarstva sa zdravstvenom strukom ne diskutuju šta sve mogu da učine da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni, navodi se u saopštenju.

"Kao prvi čuvar obrazovnog sistema, neću da dozvolim nikada da deca budu ugrožena i zato i imamo sve više škola koje prelaze na onlajn. Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu, iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem", naglasio je Ružić.

On je dodao da će Ministarstvo i prosvetni radnici dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali da ne mogu sami to da obezbede.

"Opametimo se", poručio je Ružić.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading