TOKOM SEPTEMBRA VELIKO ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA Biće očišćeno 500 divljih deponija u 43 grada i opštine
Printscreen

Tokom septembra biće očišćeno 500 divljih deponija u 43 grada i opštine, najavljeno je iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Oko 3500 smetlišta i divljih deponija trenutno postoji u Srbiji, neke su od procena. Ipak, samo u okolini Valjeva registrovano je 14, a u Pirotu čak 19 divljih smetlišta, na koja se uglavnom baca kabasti otpad.

Ali, inspekcija je nemoćna, ukoliko nesavesne građane ili frme ne zatekne na licu mesta, jer ih je drugačije nemoguće kazniti, javlja RTS.

U okolini Valjeva, od 14 crnih ekoloških tačaka, planirano je da se ukloni 7 divljih deponija, uz pomoć sredstava Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

- Prolaze ljudi, teraju pune prikolice, a ko je to, ja ne znam, kažu meštani.

Uklanjanjem tih deponija, uklonićemo oko 320 tona smeća, koje se prostire na oko 225 metara kvadratnih. Vrednost ugovora koji smo potpisali sa ministarstvom za taj projekat iznosi milion i 165 hiljada dinara - navodi Nemanja Petrović, zamenik gradonačelnik Valjeva.

U Pirotu, iznad grada, postoji lokacija na kojoj je dozvoljeno odlaganje čvrstog otpada. Međutim, ne retko, prizori bacanja smeća , mogu se videti u samom gradu i to pored kontejnera.

- Mi imamo veći broj divljih deponija na obodu grada i imamo specifikaciju potrebnih sredstava. Konkurisali smo kod Ministarstva zaštite životne sredine za sredstva, nažalost nismo za sada dobili  - kaže Bojan Pešić, iz gradske uprave Pirot.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
vera

11.09.2021 10:06

Ponosni smo na naše mlade oficire, čuvare naše države.