STIŽE TURBULENTNO VREME Nedeljko Todorović objavio prognozu za septembar, čeka nas ozbiljna promena temperature
Alo/ Ilustracija

Osveženje i pad temperature za oko deset stepeni trajaće do sutra, što je, kako kaže Todorović za RTS, kratko u odnosu na čitavo leto.

- Od petka porast temperature, a početkom sledeće sedmice ponovo visoke temperature, između 32 i 35 stepeni, u Beogradu oko 34-35, to je taj pik naredne vrućine i to će biti relativno kratko, jer posle sledi novo osveženje sa padom temperature i veći su izgledi za pljuskove, tamo oko 25/26. avgusta - istakao je meteorolog za RTS.

Danas će na severu zemlje biti pretežno sunčano, a retka pojava kratkotrajne kiše moguća je južnije od Beograda.

- Ne bi trebalo da budu velike količine, a oblačnost posustaje tokom večeri i noći. Sutra maksimalne temperature 27 stepeni, dva stepena više nego danas - ukazao je Todorović.

Alo/ Ilustracija

 

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da će u narednom periodu temperature ujutru biti preko 20 stepeni, možda početkom naredne sedmice.

- Posle sledi zahlađenje što je nagoveštaj sezonske promene vremena, da je leto na izmaku, ali treba računati na relativno tople dane i u prvoj polovini septembra - objašnjava Todorović.

Podseća da je leta 2012. godine bilo najviše dana sa ekstremno visokim temperaturama i da je leto dugo trajalo.

- Te godine leto je počelo već početkom maja, kada je bilo 30 stepeni, taj letnji period je završen početkom oktobra, kada je bilo maksimalno 30 stepeni, a posle toga je već došlo sve na svoje - napominje meteorolog.

Komentari (0)

Loading