NE ŽELIM DA ZAVRŠIM KAO MOJ BRAT Predrag došao po treću dozu nakon porodične tragedije!
EPA/JOZSEF BALATON

Ipak, među njima se našao i Beograđanin Predrag I., inače IT stručnjak, koji je na svojoj koži osetio sav užas epidemije.

Dok zavrće rukav po treći put, sleže ramenima, a potom ističe da bi možda i sudbina njegove porodice bila drugačija da smo i prošle godine imali vakcine.

‒ Prošle godine sam izgubio brata, preminuo je od korone. Zato sam danas odlučio samoinicijativno da dođem i primim i treću dozu. Izabrao sam „Fajzerovu” vakcinu, nisam imao nikakve nuspojave. Posle svega što sam prošao gledajući brata, znam da je ovo jedini put da se zaštitimo ‒ kazao je Predrag, piše Objektiv.

 

SAVESNA PREMA SEBI I DRUGIMA

I medicinska sestra Sara je juče poranila da primi treću po redu dozu cepiva. Kako je kazala, nije želela da čeka jer, kako navodi, u borbi protiv kovida-19 nema čekanja.

‒ Apsolutno nikakve nuspojave nisam imala. Moram da budem odgovorna i prema sebi i prema drugima, a sada kada sam primila i treću dozu, znam da sam učinila sve koliko je bilo u mojoj moći da sprečim širenje zaraze ‒ rekla je Sara.

180 DANA OD DRUGE DOZE

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu dr Zoran Bekić naveo je juče da treća doza neće biti obavezna.

‒ Građani koji su primili prvu i drugu dozu vakcine dobiće SMS poruku ili mejl koji će ih voditi do portala e-Uprave, gde će moći da se prijave za vakcinaciju trećom dozom. Kada dobiju poziv, oni će moći da se vakcinišu na svim vakcinalnim punktovima, u svim domovima zdravlja u Srbiji, kao i na Beogradskom sajmu ‒ rekao je Bekić i dodao da će Hala 11 raditi od osam do 16.00 sati.

Precizirao je da će treću dozu dobiti oni građani kod kojih je prošlo 180 dana od prijema druge doze. Dr Bekić kaže da među vakcinisanim građanima postoje prioritetne grupe za primanje treće doze vakcine i ističe da su to osobe sa smanjenim imunitetom, onkološki pacijenti, kao i pacijenti koji se nalaze na hemodijalizi.

Da li ćete primiti treću dozu?

– Primio sam prvu dozu „Fajzerove” vakcine. Sve je prošlo brzo, odlična je usluga i osoblje. Kad primim drugu, možda se odlučim i za treću, kaže Srđan.

– Sve je proteklo dobro i brzo, zaista ne boli. Narod treba da se vakciniše, ja sam malo više čekala, da sam znala da je ovako, i ranije bih došla. I da primim i treću, sigurno mi ništa neće biti, ističe Verica.

– Primila sam do sada dve doze „Sinofarmove” vakcine, još je rano za treću, ali čim prođe 180 dana od druge doze, primiću i buster dozu. Inače sam lekar i apeluje, kaže Tijana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading