POHVALA ILI OSUDA Oglas malog Nebojše podelio Srbiju, a evo zašto su se odrasli posvađali oko toga!(FOTO)
FACEBOOK/SCREENSHOT/BEOGRAD/ZR10/SHUTTERSTOCK.COM

Savremeni način života razlikuje se u mnogo čemu od onoga kako su živeli naši roditelji, bake, deke. Nekada su deca odmalena radila, posebno ona koja su živela na selu, a danas je to drugačije.

Međutim, 12-godišnji Nebojša je, iz nekih svojih razloga – bilo želje da zaradi za džeparac, pomogne roditeljima ili možda krajnje nužde – dao oglas u kojem je napisao sledeće:

"Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosetio sam se na koji način mogu da pomognem sebi, a i drugima.

Mogu da šetam vašeg malog psa, sređujem dvorište ručno ili pokosim travu kosilicom, zalivam baštu i cveće u dvorištu, odem u radnju umesto vas, unesem vaša drva i da složim, operem vaša kola ili bicikl. Cena 300 dinara".

POHVALA ILI OSUDA Oglas malog Nebojše podelio Srbiju, a evo zašto su se odrasli posvađali oko toga!(FOTO)

FACEBOOK/SCREENSHOT/BEOGRAD/ZR10/SHUTTERSTOCK.COM

 

I dok su neki pohvalili dečaka koji je odlučio u tim godinama da sam zaradi novac radeći neke laganije poslove, mnogi to ne podržavaju, pa je na Facebook stranici Beograd gde je fotografija objavljena, izbila prava svađa.

"Bolje da uči, a roditelja ili staratelja pošalje da šeta kučiće i pere tuđa kola i bicikle, jer je dužan po zakonu da ga izdrava do 18 godina", "Šta će pare detetu od 12 godina? Postavlja se pitanje u kakvim uslovima živi to dete, kada mora da zarađuje sa 12 godina i na šta bi trošilo taj novac", "šta je sa roditeljima", neki su od komentara na ovaj oglas.

Drugi smatraju da je pohvalno što dete hoće da pomogne roditeljima dok je raspust, i ne smatraju da je rano da dete sa 12 godina radi ovakve poslove.

"Čuj rano da radi sa 12 godina, ja počeo pre nego što sam u školu pošao i ne vidim da mi nešto nedosstaje", "što bi bilo rano, ja sam sa 12 godina počela da zarađujem glumom u predstavama i honorarnim radom", "ako dete izrazi želju da radi nešto što može i nije teško za njega, ne vidim u čemu je problem".

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vesna

11.08.2021 12:17

Bravo decace! Znaces da cenis novac jer znas da ga nije lako zaraditi, daleko ces u zivotu da doguras! Moja cerka je od petog razreda do zavrsetka Matematickog fakulteta drzala casove matematike prvo drugarima po simbolicnoj ceni a kasnije je od toga lepo ustedela da poseti sve zemlje I gradove koje je zelela! Danas I njena cerka isto radi I veoma je ponosna na svaki dinar koji zaradi. I naravno stedi, ne trosi na glupisti. Veoma sam ponosna na one! Jos jednom bravo za divnog decaka!