MALIŠAN SE PROBUDIO IZ KOME Celo selo slavi - Oporavlja se dečak (8) kojeg je pregazio otac na vašaru
Printskrin

 

Dobre vesti! Dečak (8) iz sela Letovište kod Vladičinog Hana, koji je teško povređen kada ga je otac D. D. (32) pregazio automobilom dok je vezivao pertlu na parkingu, probudio se iz kome! Uprkos teškim povredama, dečak je stabilnije, skinut je sa respiratora, a prema rečima komšije, počeo je prvi put da uzima sam hranu, saznaje Alo!

Nesreća se dogodila 2. avgusta u selu Jastrebac, gde je mališan s porodicom došao na vašar. Otac dečaka je automobilom BMW X3 skretao s puta na improvizovani parking na livadi, kada je naleteo na sina. Mališan je u tom trenutku čučnuo da veže pertlu, pa ga otac nije video. Tom prilikom mališan je zadobio teške povrede i posle višednevne borbe lekara osmogodišnjak je konačno stabilnije.

- Dečak je prevezen u teškom stanju u Univerzitetski klinički centar Niš. Bio je u komi i na respiratoru, međutim, stigle su lepe vesti. Mališan se u petak probudio, skinut je s aparata, a kako saznajem, od juče je počeo da uzima hranu i vodu, što je najvažnije. Jede samostalno i stabilno je, tako da sve ide nabolje uz Božju pomoć - rekao je jedan od poznanika koji je želeo da ostane anoniman.

Mališan se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju.

- Dečak je komunikativan i priča sa lekarima, što je odličan napredak. Uskoro bi trebalo da bude prebačen s Intenzivne nege na odeljenje - tvrdi naš sagovornik.

Podsetimo, dečaku su u nesreći polomljena rebra s obe strane, a zadobio je kontuziju pluća i pukotine na plućnoj maramici, prelom male karlice, kao i povrede glave.

Celo selo slavi zbog dečaka!

Meštani Letovišta su presrećni zbog dečaka i njegove porodice.

- Verujte, ovde su svi presrećni i bukvalno slavimo. Predivne vesti smo čuli. Svi smo strepeli šta će biti. Reč je o divnoj porodici, a pored dečaka, imaju u devojčicu, svi su bili pod stresom. Dečakov otac radi pri vojsci i poznat je kao vredan i pošten čovek. Zaslužili su da sve bude u redu - kaže jedan od meštana Letovišta.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading