ETIČKI ODBOR DONEO ODLUKU Evo da li je doktor Nestorović povredio kodeks
Printscreen/TV Prva

Na sednici održanoj polovinom juna, utvrđeno je da profesor Nestorović nije prekršio etički kodeks.

- Konstatovano je da su njegove izjave mogle da budu protumačene pogrešno, da nekoga dovedu u zabludu ili izazovu nedoumicu, što zavisi od osobe koja ga sluša,  ali i da on ima pravo slobode govora. Naravno, još jednom je apelovano na sve lekare, kao što je i prošle godine u aprilu, da moraju da vode računa o svojim izjavama - kaže izvor Telegrafa.   

Zahtev da se utvrdi da li je prof. dr Nestorović prekršio kodeks lekara, pokrenula je u aprilu prošle godine grupa profesora Medicinskog fakulteta.

U dopisu Etičkom odboru Lekarske komore Srbije, grupa profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu je navela nekoliko Nestorovićevih izjava, a između ostalog su podsetili i na nastup profesora na konferenciji za medije 26. februara, da je "korona najsmešniji virus".

Etički odbor, inače, nema pravo da izriče sankcije, ali da su pronađeni u ovom slučaju elementi koji se kose sa profesionalnom etikom, mogao bi da se pokrene postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, koji ima pravo da oduzima licence. 

Komentari (4)

Loading
Ljiljana

21.07.2021 16:06

Svaka cast Etickom odboru za dr.Nestorovica.valjda je normalno u ovoj zemlji da svao ima pravo na svoje misljenje a plus prosle godine covek je pratio iskustva iz sveta.narod najvise veruje Dt.Nestorovicu a ne ovima iz kriznog staba.jednom da presudi pravda a ne poltronstvo ovima.Ziveo Dr.Nestorovic covek iz naroda

Rada

21.07.2021 16:10

U haosu i bunilu i bujici svih izjava lekarske branse, narodu je bio neophodan jedan dr.Nestorovic. nemate pravo da osudjujete nekog ko je umnogome doprinei da izdrzimo. Ima pravo na svoje misljenje i ucinio je vise nego kukumavke, bravo doktore.

piksi

21.07.2021 17:01

pravda za gospodina Nestorovića,čoveka iz naroda