UPOZORENJE DO KRAJA DANA! Potop u Srbiji, stiže jak ciklon, moguće i poplave
Alo/ Masanori Jošida

 

U većem delu Srbije u toku poslepodneva i večeri biće veoma nestabilno, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

U veoma kratkom vremenskom intervalu u zoni grmljavinskih oluja moglo bi da padne i preko 20-30 mm kiše po kvadratnomm metru, loklano i dosta više, zbog čega će postojati opasnost od poplava na manjim tokovima bujičnog karaktera i u predelima gde odvodni sistemi ne budu mogli da prihvate veliku količinu atmoaferskih padavina u kratkom vremenskom intervalu.

Dakle, do kraja dana preporučuje se ogroman oprez, naročito na otvorenom i izbegavanje boravka u rizičnim predelima. Oprez će biti neophodan i u saobraćaju, jer će putevi biti veoma mokri i klizavi i uz veće zadržavanje vode.

Na putevima kroz klisure i useke postojaće opasnostr od odrona. U slučaju jače grmljavinske oluje, neophodno je bezbedno zaustaviti vozila dok oluja ne prođe, jer može doći do obaranja drveća i drugih predmeta preko puteva.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading