NEVAKCINISANI STOP! U Grčkoj od SUTRA zabrana ulaska u zatvoren prostor, kazne skuplje od letovanja!
EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u ovoj zemlji, vlasti čine sve da smanje brojke koje su "podivljale" u poslednjih nekoliko nedelja. Kako javlja dopisnik RTS-a Grčka trenutno ima oko 3.000 zaraženih na dnevnom nivou što je sedam puta više nego pre tri nedelje.

- Za sada važi preporuka da nema zatvaranja, ali od sutra nevakcinisani neće moći da uđu u ugostiteljske objekte, bioskope, pozorišta i uopšte zatvorene prostorije. Ti prostori će moći da budu ipunjeni do 75 odsto. Postoji aplikacija koja će pokazivati da li je osoba vakcinisana ili ne što će se proveravati na ulazu - ispričala je u uključenju dopisnica RTS-a.

Ona je dodala i da je stopa vakcinisanih u Grčkoj oko 40 odsto, a plan je da ih do jeseni bude oko 70 odsto, s tim da će pojedine kategorije verovatno imati obaveznu vakcinaciju. od jeseni će se najverovatnije obavezno vakcinisati oni koji rade u staračkim domovima, zdravstveni radnici, ali i oni koji rade u ugostiteljskim objektima pogotovo u kuhinjama. Pominju se i studenti, ali i oni koji rade u obrazovanju jer uskoro kreće i školska godina.

Doba vest za naše turiste jeste da ove mere ne važe napolju.

Komentari (1)

Loading
Lola

15.07.2021 21:52

Koji moroni !Nece me videti vise! Toliko drugih destinacija gde me ne ponizavaju!