VOZAČI BUDITE OPREZNI! Lopovi kradu ovaj  deo automobila za 30 sekundi, cena na tržištu je oko 800 evra (VIDEO)
Youtube/Printscreen/PoliceHungary

Svaka najava pooštrene kontrole izduvnih gasova izaziva paniku među vozačima u Srbiji. Ali ovaj snimak pokazuje da je ta tema, izgleda, aktuelna i kod naših severnih komšija.

Dok je žena čuvala stražu njen saučesnik je uspeo da za manje od 30 sekundi podigne automobil na dizalicu, skine katalizator izduvnih gasova, spakuje svoj alat i pobegne sa lica mesta. Ipak lopovi su odabrali pogrešnu metu jer su u momentu kada su prišli vozilu aktivirali sigurnosnu kameru, koja je snimila registraciju njihovog vozila, njihova lica i celu krađu. Policija je, zato, uspela veoma brzo da ih pronađe.

U Mađarskoj na oglasima za ovaj deo se traži između 150 i nekoliko hiljada evra, u proseku cena je 800 evra. U Srbiji katalizatori izduvnih gasova koštaju oko 30.000 dinara, a da bi ga servisirali cena je oko 100 evra. DPF filter koji koriste vozila na dizel pogon su neznatno skuplji.

Od ponedeljka 5. jula u Srbiji je pokrenuta kontrola izduvnih gasova na tehničkom pregledu za registraciju. Iako je provera katalizatora odložena, odnosno automobili neće "padati" na tehničkom pregledu zbog emitovanja nedozvoljene količine izduvnih gasova još dve godine, moglo bi se pretpostaviti da će cena ovog dela u predsojećem periodu porasti. A da li će se, u međuvremenu, pojaviti "specijalizovani" servisi, ostaje da se vidi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading