"VEROVALI, ILI NE!" Hrvat je pitao kako da uđe u Srbiju, dobio je odgovor koji nije očekivao!
Tanjug

Nakon što je postavio pitanje, korisnici ovog forma iz Srbije su počeli da mu daju savete i da ga upućuju u "cake", a bilo je i onih koji su mu objasnili i kako stoje stvari sa automobilima koji na sebi imaju hrvatske tablice.

"Planiram putovanje iz Hrvatske u Srbiju na leto, tačnije od 31.7 do 7.8. Bio sam jednom samo u tranzitu kad sam putovao do Bugarske i strašno mi je bilo žao što nisam posetio Beograd. Long story short, zanima me kakvo je opšte stanje u zemlji što se tiče znate već čega. Ima li naznake da će se do tog datuma otvoriti granice za državljane EU? Koliko sam sad upućen, brzi antigenski test ne vredi, samo PCR koji je užasno skup za jedan štapić u nosu koji vredi samo 48 sati. Uz to, čisto iz znatiželje, što znači "u tranzitu"? Našao sam na nekim stranicama da se u Srbiju može bez ikakvih testova i opet van ako je sve to unutar 12 sati uz dokaz da ste u državi proveli manje od 12 sati. Kako to dokazati? Jel se dobije nekakav papirić na granici ili šta? Ako neko ima iskustva, biću veoma zahvalan na odgovoru.", napisao je momak iz Hrvatske.

Alo

 

U komentarima koji su usledili ispod njegove objave, javili su se korisnici iz Srbije, a koji su se potrudili da momku koji želi da obiđe Beograd, izađu u susret, često možda i na ne baš legalan način.

"Uđi kroz Bosnu, moj drug jedan (gastarbajter) je relativno skoro dolazio iz Austrije. I da bi izbegao pcr test ili karantin prošao je kroz Bosnu, i kroz nju ušao u Srbiju.", napisao je Reditor iz Srbije.

Na njegov komentar, nadovezao se drug momak, koji je kroz svoje putno iskustvo, objasnio korisniku iz Hrvatske, kako da uštedi na PCR testu.

"Ja sam išao u Istru na par dana i u povratku mi je trebao PCR test iako sam državljanin Srbije. Zato sam ušao kod Brčkog u Bosnu pa iz Bosne u Srbiju i zaobišao karantin u povratku. U međuvremenu, čuo sam da su i srpski carinici na granici sa Hrvatskom krenuli da gledaju kroz prste i da su neki moji prijatelji stranci ušli bez provere testa u Srbiju. U Beogradu je od 1. juna situacija opuštenija nego u Hrvatskoj. Na primer. splavovi rade svaki dan od 18-24", detaljno je objasnio on.

Sledeći Reditor, osvrnuo se na pitanje koje nije bilo postavljeno, ali nažalost, uvek provejava kada se radi o odnosu između Srba i Hrvata.

"Pa, vidi, jedno je sigurno- niko te neće tući što si Hrvat a verovao ili ne, čak ti ni auto neće niko izgrebati!", ukratko je objasnio momak iz Srbije.

Na kraju, pravu sliku je dobio od Reditora koji mu je objasnio kako je Beograd otvroen grad, te da u ovom trenutku, u njemu ima dosta stranaca.

"Ne mogu ti odgovoriti stručno, to će neko drugi, ali Beograd je trenutno pun stranaca, tako da verovatno lagano prolaziš."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
ludimilojko

26.06.2021 22:28

očito se momak pravi lud kad pita kako 12 sati u tranzitu, pa tako isto radi i hrvatska, nemaš nikakav papirić kad si ušao sve stoji kod murije kad ti skeniraju pasoš, i još mnogo detalja al nemog ja bolan pisat, imaš sve na netu,

Srbin

27.06.2021 06:22

Kada malo bolje razmislim,koji ćeš nam k..ac.ostani tu u "lijepoj vašoj"