VOZAČI OPREZ: Vožnja na sledeći način je opasna!
Shutterstock

 

Mnogi vozači na autoputu nepotrebno odlažu skretanje na benzinsku stanicu za gorivo, voze s gorivom na rezervi i time se bespotrebno izlažu rizicima. Ostanak bez goriva na autoputu stvara nepredviđene neugodnosti i dodatne troškove.

Gorivo treba dosuti čim se nivo u tanku spusti na četvrtinu. Tada to može da se obavi bez stresa, jer ako je na punjenju gužva ili je u pitanju neki zastoj, bez problema se može voziti do sledeće benzinske stanice. Nije preporučljivo voziti na rezervi i zbog toga što u rezervoaru na dnu ima prljavštine koja ne bi valjalo da bude „povučena“.

Ništa se ne dobija odgađanjem punjenja goriva, a može da se dosta izgubi. Pred put uz pun rezervoar valjalo bi da se podesi pritisak u gumama, prema vrednostima u tablici na srednjem stubu kabine. Uz proveru nivoa ulja u motoru, nije na odmet u gepeku imati i litar za eventualno dosipanje i litar destilovane vode ili antifriza za hladnjak. Uz provereni rezervni točak, dizalicu i neophodni alat vozićete ugodnije i bezbednije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading