UZMI RAČUN I POBEDI: Mali uručio ključeve od stana srećnoj dobitnici, a onda saopštio LEPE VESTI za građane (FOTO)
Tanjug/Zoran Žestić

- Svaki poreski prihod u maju nam je veći nego što smo planirali. Velika zahvalnost svim građanima jer to znači da nam se privreda pokreće i da je ekonomija krenula da raste, ali i da je svest građana Srbije da uzimamo fiskalne račune i vodimo računa o uređenoj zdravoj Srbiji takođe porasla - rekao je Mali.

Dodao je da su u maju od planiranih bili veći prihodi i od poreza na dodatu vrednost, i od poreza na dobit preduzeća, i od poreza na dohodak građana, i od akciza.

Pri uručenju ključeva dvosobnog stana u Zemunskim kapijama Mali je zahvalio dobitnici iz Bačke Topole što je rešila da nastavi da skuplja fiskalne račune, šalje koverte i igra nagradnu igru.

Ministar je istakao da će njen primer pomoći da još više građana Srbije uzima i šalje fiskalne račune.

UZMI RAČUN I POBEDI: Mali uručio ključeve od stana srećnoj dobitnici, a onda saopštio LEPE VESTI za građane (FOTO)

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

- Mi ćemo do septembra imati i novi akcioni plan za suzbijanje sive ekonomije, ali najveći deo te borbe upravo jeste da svaki građanin Srbije uzme fiskalni račun prilikom svake kupovine - ocenio je Mali.

Dodao je da dobitnica već danas može da uđe u svoj stan i poželeo joj još puno najlepših mogućih trenutaka.

 

 

- Pa, ako ste poželeli da se ćerka vrati iz inostranstva, nadam se da će se to i ostvariti - rekao je ministar.

Mali je pozvao građane Srbije da uzimaju fiskalne račune i šalju koverte jer se nagradna igra nastavlja, a kroz nju se gradi lepša, bolja i uređenija Srbija.

Vera Palošek rekla je da je veoma uzbuđena, jer iako uporno šalje koverte, nije se ovakvoj nagradi nadala.

- Svima poručujem da ne odustaju, da šalju koverte, da skupljaju račune, jer to je stvarno važno i za državu i za nas. A neću odustajati ni ja, i dalje ću skupljati račune i slati - rekla je Vera.

Sa njom je bio i suprug Ištvan, a njihove dve ćerke žive u inostranstvu. Kako će stan koristiti, kaže, još ne zna.

Zvala je i ćerka iz Kanade, nije verovala da se ovako nešto desilo, verovatno će doći na leto. Druga ćerka nam živi u Budimpešti. Ona u Kanadi je kupila kuću. Ova je kupila stan i možda ćemo morati nešto da pomognemo jer još ima kredit. Pa ćemo videti. Ako budemo imali stanara, moći ćemo im pomoći - rekla je Vera Palošek.

Suprug Ištvan je kupovao i sakupljao račune, a ona je popunjavala i slala pa on kaže da su radili pola-pola.

- Ne znam kako piše u ugovoru, da li je i tamo, pola-pola. I tu treba pola-pola. Nikad se ne zna - rekao je Ištvan kroz smeh.

Za izvlačenje nagrada u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" koje će biti za vikend već je stiglo više od tri miliona koverti sa fiskalnim računima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading