POVREMENA KIŠA DONOSI VELIKU OPASNOST Jaki pljuskovi nanose zemlju po kolovozima širom zemlje - Najnovije stanje na putevima
Foto: Tanjug

Povremena kiša i danas može doneti nepredviđene zastoje i usporenu vožnju, jer kratkotrajni pljuskovi stvaraju privid suvog kolovoza i relativno dobrih uslova za vožnju, a tada zbog brže vožnje pri kočenju ili nagloj promeni pravca vozač gubi kontrolu nad vozilom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zato vozite sporije i obratite pažnju na stanje kolovoza i kada kiša ne pada.

Dodatni razlog za opreznijom vožnjom su i manji nanosi zemlje na putu koji su posledica jačih pljuskova, što u planinskim predelima ili klisurama donosi još jednu opasnost za vreme vožnje.

Saobraćaj je pojačanog inteziteta samo unutar većih gradova i na njihovim prilaznim putevima, međutim zbog građevinske sezone koja je u punom jeku na pojedinim deonicama treba očekivati usporeniju vožnju.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 06:00 časova, teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlaz iz zemlje čekaju po dva sata na Batrovcima i Horgošu, a po jedan sat na Šidu i Kelebiji.

Komentari (0)

Loading