Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio sportske dane Ekonomskog fakulteta
Privatna arhiva

 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio je danas, na terenima Sportskog centra „Janko Pejanović” na Paliću, tradicionalne sportske dane Ekonomskog fakulteta u Subotici na kojima će se oko 250 bivših i sadašnjih studenata tog fakulteta takmičiti u odbojci, košarci, basketu, rukometu i fudbalu.

Prisutnima na otvaranju ove trodnevne manifestacije obratili su se i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević. 

Gradonačelnik Bakić je rekao da je Ekonomski fakultet tokom proteklih 60 godina postao jedan od simbola ovog grada, da je svaki Subotičanin ponosan na tradiciju i ugled ove visokoškolske ustanove i da je deo te tradicije postao i sportski dan koji povezuje studente na najbolji način, jača timski i takmičarski duh i podstiče zdrave stilove života i zajedništvo.

„Studentsko iskustvo čine biblioteke, čitaonice i amfiteatri ali i kulturni, sportski i zabavni sadržaji koje Subotica pruža na najkvalitetniji način. Danas smo okupljeni oko sporta, na terenima koji su do pre tri godine bili potpuno zapušteni i neupotrebljivi, dok danas predstavljaju kapacitete u skladu sa svim sportskim standardima“, istakao je Bakić. 

To su rezultati politike koju Grad Subotica vodi od 2016. godine, naglasio je Bakić i dodao da se najboljom saradnjom između republičke, pokrajinske i gradske vlasti unapređuje sve ono što čini kvalitetan studentski život. 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio sportske dane Ekonomskog fakulteta

Privatna arhiva

 

 

„Tako se realizuju i veliki kapitalni projekti, poput najsavremenijeg studentskog odmarališta čiji završetak očekujemo sledeće godine, ali koje će već sada biti domaćin studentima subotičkog Ekonomskog fakulteta sa odeljenja u Novom Sadu i Bujanovcu. Studentski standard i studentski sport imaće uvek punu podršku Grada Subotice. Želim vam uspešan sportski dan, svim ekipama takmičarsku sreću i pre svega lepo i nezaboravno druženje na našem lepom Paliću“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. 

Dane Basta je naveo da je jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu podrška omladinskoj politici, podrška mladim i talentovanim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da svojim energijama, novim idejama pomognu našem društvu da napreduje iz dana u dan. 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio sportske dane Ekonomskog fakulteta

Privatna arhiva

 

 

„Pored učenja, svakom mladom čoveku potrebno je i bavljenje sportom. Sport kao sastavni deo života čini da se bolje osećamo, da smo zadovoljniji i da kroz sport jačamo samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i toleranciju. Događaji poput sportskih dana treba  da budu kruna sportskog akademskog života, ali i mogućnost za druženje, razmenu iskustava, uživanje  i  fer takmičenje“, istakao je pokrajinski sekretar Dane Basta.
Nenad Ivanišević je kazao da ima jednu želju, a to je da studenti nakon završetka Ekonomskog fakulteta ostanu u Subotici jer je to, kako je rekao, budućnost i privrede i turizma. 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio sportske dane Ekonomskog fakulteta

Privatna arhiva

 

 

„Uživajte i u Subotici, obiđite ceo grad, nemojte samo da budete na Paliću. Subotica je turistički biser koji ima stvari koje niko u Srbiji nema, a to su Subotička sinagoga, Gradska kuća, na kraju krajeva i Ekonomski fakultet ima sedište u Subotici, a ne u Novom Sadu, to moram da vas podsetim. U svakom slučaju, Subotica jeste važan centar“, naglasio je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, poželevši studentima  mnogo sreće, malo povreda i mnogo ljubavi.

Organizatori manifestacije su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading